Enez Deniz Gümrük Kapısı liman inşaatı devam ediyor

Enez Deniz Gümrük Kapısı liman inşaatı çalışmaları hızla devam ediyor.

Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, çalışmaları yerinde inceledi.

Liman inşaatının devam ettiği ifade eden Göktaş, "Sayın Valimiz Ekrem Canalp riyasetinde başlatılan Enez Deniz Gümrük Kapısı çalışmaları hızla devam ediyor. Enez'i Uluslararası ticarete ve turizme açacak olan Deniz Gümrük Kapısı, 2022 yılı ortalarında bitecek ve hizmete açılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Enez Deniz Gümrük Kapısı 25 metre genişliğinde, 135 metre uzunluğunda rıhtım yapılacak. 5 bin metrekare geri saha alanı, 150 metrekare çekek alanlarına sahip olacak ve yaklaşık 60 bin ton taş dolgusu yapılacak.

Enez'e uzun yıllardan beri yapılacağı söylenen Deniz Gümrük Kapısı'nın gerçekleşmesi bölge halkı tarafından da takdirle karşılanmakta olup, bölgeye büyük çapta ekonomik canlılık gelecek.

Vira Haber

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika