Hayalet gemi 'TCG Tekirdağ' Ünye Limanı'nda

TCG Tekirdağ Karakol Gemisi Ünye Limanı'na geldi. İki şehit ailesine gemide yemek verilirken, ziyaretçilere de gemi tanıtıldı.

Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Osman Dural ve gemi komutası tarafından karşılanan ziyaretçilere gemi hakkında bilgiler verildi. Radarlara görünmeden görevini yürütme kabiliyetine sahip olan savaş gemisi, deniz kuvvetlerinde "Hayalet Gemi" olarak adlandırılıyor. Gemi aynı zamanda Türkiye'de imal edilerek, yerli yazılımlar kullanarak görevini icra ediyor. İstanbul Tuzla Tersanesi'nde imal edilen gemide iki şehit ailesi, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş ve Gemi Komutanı Deniz Yüzbaşı Osman Dural ile birlikte yemek yedi.

Karadeniz liman ziyaretleri kapsamında Rize Vakfıkebir'den Ünye'ye gelen gemi, Ünye'den sonra da Bartın Amasra'ya gidecek. Yaklaşık 500 kişinin ziyaret ettiği geminin yarın sabah 09.00'da Ünye'den ayrılacağı öğrenildi.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika