İnebolu Limanı özelleştirme kapsamında

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nın yap-işlet-devret usulüyle ihaleye edileceğini bildirdi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanı'nın yap-işlet-devret usulüyle ihaleye edileceğini bildirdi. Bektaş, İnebolu ilçesini ziyaretinde, İnebolu Limanı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla İnebolu Belediyesi'ne tahsis edildiğini hatırlattı.

Bu tahsisin yine Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılacağını belirten Bektaş, "Tahsis işlemi kaldırıldıktan sonra İnebolu Limanı, yap-işlet-devret usulüyle ihaleye çıkacak. Bu konudaki formalite ve yazışmalar devam ediyor" dedi.

Limana, özel sektörün talip olduğunu ve yılda 5 milyon ton elleçleme kapasiteli bir proje hazırlandığını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu :

"Tabii bu nihai bir proje değil. Çünkü nihai projeden önce mevcut tersanenin durumu, balıkçıların durumu, limanı kullanan diğer birimlerin her biri dikkate alınarak projenin revize edilmesi lazım. En son herkesin razı olacağı şekle getirildikten sonra proje ihaleye çıkacak veya ihaleden sonra proje o şartlarla yenilenecek. Yani o iş yoluna girdi gibi. Zorluklar aşıldı, zor kısımlar bitti. Dolayısıyla orada çok derdimiz kalmadı."

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika