Kemerköy Limanı'na 8 teklif verildi!

Muğla Milas Kemerköy Liman Sahası'nın özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye 8 yatırımcı teklif verdi.

Muğla Milas Kemerköy Liman Sahası'nın özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye 8 yatırımcı teklif verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kemerköy Liman Sahası'nın 36 yıl süreyle ''işletme hakkının verilmesi'' yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye 8 yatırımcıdan teklif geldi.

Yatırımcıların listesi şöyle:

''Global-Adonia Ortak Girişim Grubu, Har Enerji Yatırımları AŞ, Cey Grubu Ortak Girişimi, Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Nurol Enerji Üretim ve Pazarlama AŞ, Kerme Liman İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi AŞ, Mehmet Güneş İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi.''

Kemerköy Liman Sahası'nın özelleştirilmesi ihalesine, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince, sermaye paylarının tamamı yabancı uyruklu hissedarlardan oluşan veya sermayesinde yabancı hisse bulunduran tüzel kişi veya ortak girişim grubu üyesi gerçek ve tüzel kişiler katılamadı.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika