Liman işletmecilerine 5 yıllık izin çıktı

Bakanlık tarafından liman, kruvaziyer liman, yat limanı, marina, yolcu terminali, yanaşma yeri, akaryakıt ve şamandıra sistemleri ve benzeri kıyı tesisleri ile deniz ulaşımına yönelik işletmelere 5 yıl işletme izni verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından liman, kruvaziyer liman, yat limanı, marina, yolcu terminali, iskele, rıhtım, barınak, yanaşma yeri, akaryakıt veya sıvılaştırılmış petrol gazı boru hattı ve şamandıra sistemleri ve benzeri kıyı tesisleri ile deniz ulaşımına yönelik işletmelere 5 yıl işletme izni verilecek.

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı'nın Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıyıda yapılabilecek liman, kruvaziyer liman, yat limanı, marina, yolcu terminali, iskele, rıhtım, barınak, yanaşma yeri, akaryakıt veya sıvılaştırılmış petrol gazı boru hattı ve şamandıra sistemleri ve benzeri kıyı tesisleri ile deniz ulaşımına yönelik diğer üst ve altyapı tesislerine Denizcilik Müsteşarlığınca işletme izni verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yönetmeliğe göre, idare tarafından en fazla beş yıla kadar işletme izni verilecek. Daha önce idare tarafından İdarece verilen işletme izni beş yıl süre ile geçerli oluyordu. 

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika