Limana Dubai misyonu biçildi

Maliye Bakanı Şimşek Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada Trabzon Limanı’nın İran’la ticarette Dubai’nin yerini almaya hazır olduğunu söyledi.

Uluslararası şirketlerin İran’a benzin satmayı durdurduğu bir dönemde Tüpraş’ın devreye girdiğini yazan FT; Mersin ve Trabzon ve limanlarının da İran’la ticarette Dubai'nin yerini almaya hazırlandığını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin, 'nin Birleşmiş Milletler'in (BM) İran'a yaptırım kararına harfiyen uyacağını, ancak ABD ve AB'nin daha sert yaptırımlarına uymak gibi bir zorunluluğu olmadığını söyledi.

Financial Times, (FT) gazetesine konuşan Şimşek, bazı ülkelerin ek yaptırım taleplerine uymak zorunluluğunda olmadıklarını vurguladı, İran’la daha yakın ticari bağlar kurmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. BM kararında İran ile ticaretin yasaklanmadığını hatırlatan Mehmet Şimşek, İran bankalarına yaptırım uygulanacağı bir dönemde ticaret anlaşması için gereken kaynağı bir şekilde bulmak zorunda olduklarını dile getirdi. Gazete, röportajla ilgili haberi 'Türkiye'den İran'a can simidi' başlığıyla verdi.

LİMAN Haberleri

Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyon TEU’nun Üzerine Ulaştı
Asyaport, Aylık Elleçlemede Türkiye Rekorunu Kırdı
Evyapport'tan Limandaki Kazaya İlişkin İlk Açıklama
Asyaport’un Yükünü Kadınlar Taşıyor
AYM, Limanların İhalesiz Özelleştirilmesine İkinci Kez İptal Kararı Verdi