Maersk Mogadişu Limanı'na sefer başlatıyor

Dünyanın en büyük deniz nakliye şirketlerinden Maersk'in, Somali'nin Mogadişu Limanı'na hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Mogadişu Liman İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, dünyada 130'dan fazla ülkeye nakliye hizmeti veren Maersk'in Mogadişu Limanı'nda çalışmaya başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Danimarka merkezli Maersk'in hizmete başlaması ülkemizin büyümekte olan ekonomisinin bir kanıtı ve Somali ile iş yapma konusunda dünya çevrelerinde olan ilginin açık bir göstergesi." ifadesi kullanıldı.

Bu adımın, dünyadaki diğer nakliye şirketlerini de teşvik etmesinin umulduğu, bunun, ülke ürünlerinin yurt dışına ihracı için de bir fırsat olduğu kaydedildi.

2014 yılının Eylül ayında da 20 yıllık işletme hakkı Albayrak Grubu tarafından alınan Mogadişu Limanı, Somali ekonomisinde önemli bir yere sahip.

Vira Haber

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika