Mombasa limanına RTG vinç alınacak

Kenya Liman otoritesi ile 17 milyon euro’luk bir anlaşmayla konteyner terminalinde kullanılmak üzere 12 adet hibrit lastik tekerlekli portatif (RTG) vinç siparişi verdi.

Kalmar Vinç Sanayi Şirketi, Kenya Liman otoritesi ile 17 milyon euro’luk bir anlaşmayla konteyner terminalinde kullanılmak üzere 12 adet hibrit lastik tekerlekli portatif (RTG) vinç siparişi verdi.

Kenya Mombasa Liman Otoritesi (KPA) yakın zamanda hizmete giren yeni konteyner rıhtımına konteyner istifleme havzasında kullanılmak üzere ve konteyner elleçleme kapasitesini artırmak için 12 adet 45 ton maksimum kaldırma kapasitesine sahip hibrid lastik tekerlekli portatif vinç siparişi verdi.
KPA Müdürü Gichiri Ndua: "Mombasa Limanı verimliliğini arttırmak için önemli genişlemelerden geçiyor, yeni vinçlerin liman konteyner hacminde gözle görünür bir artış yaratacağına inanıyorum” dedi.

Kalmar hibrid vinçler, operasyonel verimlilik ve ömür boyu maliyet etkinliğinden ödün vermeden son çevresel talepleri karşılamak adına sektöre büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Optimal ölçekli dizel motor ve enerji depolama özelliği ile çevreye duyarlı olduğunu kanıtlıyor.
Tüm hibrit vinçler 2014 yılında Kenya Mombasa Limanına teslim edilecek.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika