"Sinop Limanı aktif hale gelmeli"

Sinop'ta gemi acentası sahibi işadamı Burhan Levend, "Sektörümüz, sivil toplum kuruşları ve halkımız Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini bekliyor" dedi.

Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, Sinoplu sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak atıl durumda bulunan Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini istediklerini söyledi.
KARGO GEMİLERİ GELMİYOR
Karadeniz'in tek doğal limanına sahip Sinop'ta bulunan mevcut iskeleye mayıs-ekim ayları arasında 10-12 adet kruvaziyer yolcu gemisi yanaştığını hatırlatan Levend, ''Ro-ro gemileri kapak açma rampalarına da sahip olmasına rağmen ne yazık ki kargo gemileri limanımıza hiç gelmemektedir'' diyen konuştu.

SON DERECE ÜZÜCÜ
Akdeniz illerini Sinop'a bağlayan yolların tamamlandığına dikkat çeken Burhan Levend, "Bu durumda aynı güzergahtan Çorum üzerinden Samsun'a gelen narenciye araçları aynı mesafe olan Sinop Limanı'na da rahatlıkla gelebileceklerdir. Karadeniz'de Hopa Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na kadar tüm limanlarda gemilerin doluluk oranının oldukça yüksek olmasına rağmen Karadeniz'in tek doğal limanına sahip limanımızın atıl vaziyette beklemesi il ekonomisine katkısının bulunmaması bizleri son derece üzmektedir" dedi.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika