"TTK Limanı'nı marina yapalım" isteği

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık daha önce Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’na (TTK) ait olup askeriyeye devredilen limanın geri alınıp marina yapılması gerektiğini söyledi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık daha önce Türkiye Taş Kömürleri Kurumu’na (TTK) ait olup askeriyeye devredilen limanın geri alınıp marina yapılması gerektiğini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık 1999 Düzce depreminin ardından Gölcük donanmasının Ereğli’ye taşınması gündeme geldiği için askeriyeye devredilen eski TTK limanının geri alınmasını istedi. Eski TTK limanının atıl vaziyette durduğunu ifade eden Posbıyık “1999 Düzce depreminin ardından Gölcük donanması Ereğli’ye taşınacak diye eski TTK limanı askeriyeye devredilmişti.

Ancak aradan geçen 14 yıllık sürede Gölcük donanması Ereğli’ye taşınmadı. TTK limanına ayda bir gemi ya geliyor, ya gelmiyor. Dolayısıyla atıl vaziyette duruyor. Ben burasının marina yapılması için Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan’a teklifte bulundum. Oda ‘Çok iyi olur’ demişti. Aradan geçen zaman içerisinde hiçbir girişimde bulunulmadı. Şu anda İstanbul civarındaki marinalarda işadamlarını yatlarını koyabilecek yer bulamıyorlar. Güney’e gitmekte onlara hem zaman kaybettiriyor hem de daha çok maliyetle. Ereğli yat limanı için çok uygun. Eski TTK limanını marina yapalım, işadamları yatları ile gelsin. Hem burada dinlenip gezsinler hem de bizim ekonomimiz canlansın” dedi.

virahaber.com

LİMAN Haberleri

QTerminals Antalya, Geleceğin Denizcilik Profesyonelleri Ağırladı
Türkiye’nin İlk Özel Intermodal Terminali Railport’tan İlk Tren Çıkışı Gerçekleşti
Asyaport Ops Sistemini Geliştiriyor, Yeşil Enerji Hedefinde Büyük Adımlar Atıyor
Aliağa ve Antalya Bölge Liman Başkanlıklarına Yeni Atamalar
Sürdürülebilirlikte Örnek Liman: Qterminals Antalya’ya İki Önemli Sertifika