1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Shell, Total’den LNG hisselerini aldı
Shell, Total’den LNG hisselerini aldı

Shell, Total’den LNG hisselerini aldı

Hollanda merkezli enerji şirketi Shell, Fransız enerji şirketi Total’in Hindistan’daki Hazira LNG ve Portventure’da bulunan yüzde 26 hissesini satın alma işlemlerini tamamladı.

A+A-

Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell, dünyanın dördüncü büyük LNG tüketicisi Hindistan’daki çalışmalarını genişletme hedefinde bir aşama daha kat etti. Şirket, Total Gaz Electricité Holdings France’den Hindistan'daki Hazira LNG ve Portventure’da % 26 hisse satın alım işlemlerini tamamladığını duyurdu. Böylece Shell 15 yıl önce yatırım yaptığı sahada tüm hisselerin sahibi oldu.

Hazira LNG ve Portventure, Hazira LNG (HLPL) ve Hazira Limanı (HPPL) olmak üzere iki şirketten oluşuyor. Hazira LNG, Gujarat eyaletinde bir LNG yeniden gazlaştırma terminali işletirken, Hazira Limanı da Hazira'da doğrudan çoklu kargo yanaşma limanını yönetiyor. 46.7 hektarlık bir alana yayılan terminalde yıllık 5 milyon ton (mtpa) LNG kapasitesi bulunuyor. Hazira Terminali’nde her biri 160 bin metreküp kapasiteli iki LNG tankı bulunuyor.

Shell ve Total hisse satışına ilişkin anlaşmayı Eylül ayında imzalamışlardı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5403 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.