1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. SOCAR, Alman şirketin Türkiye birimini satın aldı
SOCAR, Alman şirketin Türkiye birimini satın aldı

SOCAR, Alman şirketin Türkiye birimini satın aldı

SOCAR, Alman enerji şirketi EWE'nin Türkiye faaliyetlerini satın aldı. Satış kapsamında Bursagaz ve Kayserigaz da SOCAR'a geçecek.

A+A-

Alman enerji şirketi EWE'nin Türkiye'de sahip olduğu iki doğalgaz dağıtım bölgesi başta olmak üzere enerji faaliyetlerinin tamamının SOCAR'a satışını yılın ilk aylarında tamamlaması bekleniyor.

Türkiye'de büyük ölçekli petrokimya tesisi yatırımları olan SOCAR, gaz dağıtım alanında 2019'da satın alma yapmak istediğini daha önce açıklamıştı. Şirket geçen yıl 54 milyar metreküp doğalgazın tüketildiği Türkiye'nin doğalgaz pazarında yüzde 20 pay sahibi olmayı hedefliyor.

Satış müzakereleri hakkında doğrudan bilgi sahibi bir kaynak, "SOCAR Türkiye'nin Alman EWE ile iki doğalgaz dağıtım bölgesini almak için yürüttüğü satın alma ileri bir aşamaya geldi. EWE'ye birçoğu lokal başka teklifler de yapıldı. Teklifler arasında SOCAR birinci sıraya çıktı. Satın alma işleminin 2019 yılının ilk aylarında gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

Satışın EWE'ye ait tüm enerji faaliyetlerini kapsadığını ifade eden müzakereler hakkında bilgi sahibi diğer bir kaynak ise, "SOCAR Türkiye'nin EWE Turkiye'nin altında yer alan başta Bursagaz ve Kayserigaz olmak üzere iştiraklerini satın almak için yürüttüğü görüşmelerde son aşamaya gelindi. Anlaşmanın kısa sürede sona ermesini, 2019'un ilk çeyreği itibarıyla sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

SOCAR Türkiye yetkilileri satın almanın ilk çeyrekte tamamlanmasının beklendiğini teyit etti. Bir yetkili, "Satın almanın ilk çeyrekte tamamlanmasını bekliyoruz, bunu konfirme ediyoruz" dedi.

İşlemin tamamlanmasıyla EWE 2007 yılında girdiği Türkiye doğalgaz piyasasından çıkmış olacak. 1.44 milyon abone ile abone sayısına göre Türkiye'nin dördüncü büyük doğalgaz sağlayıcısı konumunda olan EWE geçen yıl 4.1 milyar metreküp doğalgaz tedarik etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.