1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şu ana kadar 10 ölü var
Şu ana kadar 10 ölü var

Şu ana kadar 10 ölü var

İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia kentinin Lorca ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen iki deprem sonrasında ölü sayısı 10'a yükseldi.

A+A-

Murcia özerk yönetiminden verilen bilgilerde, depremden dolayı Lorca'da 10 kişinin öldüğü 12 kişinin de yaralı olduğu bildirildi. Savunma Bakanı Carme Chacon, yardım için askeri birimleri de bölgeye yönlendirirken bazı yolların trafiğe kapandığı kaydedildi. 
İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü kaynaklarına dayanılarak verilen haberlerde, bölgede meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki ikinci depremin İspanya'nın güneydoğusunda bu zamana kadar görülen en büyük deprem olduğu kaydedildi. 
Depremden dolayı iki binanın çöktüğü, bazı binaların zarar gördüğü, binalardan düşen sıvaların araçlara zarar verdiği görüldü. Lorca'daki kilisenin çanı da depremden dolayı düştü. 
Öte yandan güvenlik nedeniyle Lorca'daki bir hastanenin boşaltıldığı, hastaların başka hastanelere taşındığı bildirildi. İspanyol televizyonlarındaki görüntülerde, bölge halkının panik içinde olduğu ve meydanlarda toplandığı dikkati çekti. Lorcalılar, geceyi sokakta geçirmeye hazırlandıklarını söyledi.
İspanyol haber ajansı EFE'nin verdiği bilgilerde ilk depremin Richter ölçeğiyle 4,4 ikincisinin ise 5,2 büyüklüğünde olduğu belirtildi.
Binaların çökmesi ve ölümler saat 18.47'deki 5,2 büyüklüğündeki ikinci depremden sonra oldu. Depremden dolayı, İspanya Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Alfredo Perez Rubalcaba ve birkaç bakanın Lorca'ya gidecekleri açıklandı.

Türk Kızılayı yardıma hazır
Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia şehri yakınlarında, 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ve bazı binaların çökmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 
Türk Kızılayı'nın deprem sonrası harekete geçtiği belirtilen açıklamada, ''Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, Türkiye Cumhuriyeti İspanya Büyükelçiliği ve İspanyol Kızılhaçı ile iletişime geçerek, Türk halkının geçmiş olsun dileklerini iletti. İspanyol Kıçılhaçı'na, ihtiyaç duyulması halinde Türk Kızılayı'nın yardıma hazır olduğu bildirildi. Bölgede oluşabilecek insani yardım malzemesi ihtiyacının karşılanabilmesi için de tüm hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir'' denildi.

A.A

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.