1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TANAP boru hattı ihalesi sonuçlandı
TANAP boru hattı ihalesi sonuçlandı

TANAP boru hattı ihalesi sonuçlandı

TANAP Projesi’nin 48” kara kesim boru hattı inşaatı için yapılan ihalede kazanan firma belli oldu.

A+A-

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 48’’ Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma belirlendi.

TANAP tarafından yapılan açıklamada sözleşmenin TANAP Doğal Gaz İletim A.Ş ile Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı arasında imzalandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1850 kilometrelik boru hattının, Eskişehir’den başlayacak ve sırasıyla Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçerek Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala İlçesi’nde son bulacak olan 48” çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 08 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.