1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tansiyon düşüyor… İşte dolarda son durum
Tansiyon düşüyor… İşte dolarda son durum

Tansiyon düşüyor… İşte dolarda son durum

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi uluslararası piyasalarda 3.05 TL'ye kadar çıkan dolar sabah saatlerinde 2.93 TL'nin de altını gördü.

A+A-

Başarısız olan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözler piyasalara çevirildi. Merkez Bankası bankaların likidite sıkıntısı çekmemesi için 7 maddelik acil önlem planı açıkladı.

Darbe girişiminin ilk saatlerinde uluslararası piyasalarda 3.05 TL’ye kadar yükselen dolar olayların bir nebze yatışmasının ardından 2.93 TL seviyelerine kadar indi. Sabah saatlerinde Başbakan Yardımcısı Şimşek’in açıklamalarıyla 2.93’ün de altını gördü.

Piyasalar bugün nasıl açılacak?

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, “Cuma günü gerçekleşen darbe girişimi ordu içerisinde küçük bir grup tarafından gerçekleştirildi. Ordu içerisinde ve sivil halk tarafından kabul görmedi” dedi. “O yüzden dar sınırlı ve süreklilik arz etmeyecek bir gelişmeye piyasalar abartılı bir tepki vermeyecektir. Cuma gece yurt dışında gerceklesen işlemlerde dahi kur 3 TL üzerinde satışlar gelmişti.” diyen Uskuay doların 3 TL’in üzerinde kalmayacağızı belirterek, “Dolar/TL 3'ün üzerinde kalamaz ve hafta içerisinde 2.9-2.93 bandına geriler. BİST %4.5 düşüşle 78.500 ve ardından toparlanma yaşanır” ifadesini kullandı.

Reel Kapital Menkul Araştırma Uzmanı Enver Erkan ise şu anki senaryo kötünün iyisi olarak gerçekleştiğini belirtti. Darbe girişiminin başarıya ulaşmadığını ve sükunet sağlanabilirse ekonomi üzerindeki negatif etkisi azalabileceğini ifade eden Erkan, “Ama son zamanlarda yabancılar bu tarz olaylara bir bütün olarak bakıyor. Bu olay, yabancıları korkutucak ve panik satışlarına yol açacaktık. Borsa tarafında endeksin 77 bin – 77. 500 bant arasına gerilemesini kurda ise 3.01 – 2.98 arasına yerleşmesini öngörüyorum. Her ne kadar kur yukarı yönlü olsa da nemli olan kurun rekor yenilememesi.faiz tarafında yüzde 9, 9 buçuk hatta çift haneli rakamlar görülebilir. Bu olaylar varlık fiyatlarının zayıf kalmasına yol açacaktır” diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.