1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TL üzerinde baskı devam ediyor
TL üzerinde baskı devam ediyor

TL üzerinde baskı devam ediyor

Dün ABD’de açıklanan enflasyon rakamları dolar kurundaki hareketliliği artırdı. Çekirdek enflasyon beklentilerin altında kalırken manşet enflasyondaki yükseliş dolardaki değer kazancını artırdı.

A+A-

Öte yandan, FED’in faiz artırımı gerçekleştireceği beklentisi ve iç tarafta yaşanan siyasi ve jeopolitik gelişmeler TL üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Dolar kuru dün 3.1137 seviyesine yükselerek rekor tazelerken dolar endeksi 98.00 seviyesini test etti.

Borsa endeksi ise, risk iştahındaki artışla birlikte küresel borsa endekslerine paralel pozitif görünüm sergiledi. Endeks dünü bankacılık sektöründeki yükselişin öncülüğünde yüzde 1.17 primle 78.340 seviyesinden tamamladı.

Avrupa borsa endekslerinde yüzde 1’i aşan kazançlar görülürken ABD vadelilerinde yüzde 1’e yakın değer kazanımı hakimdi.

OPEC görüşmelerinden üretimin kısılmasına dair resmi bir karar çıkmamasıyla birlikte petrol fiyatlarında hafif geri çekilme gözleniyor. Ancak 30 Kasım’da yapılacak olağan OPEC toplantısında resmi karara varılacağı beklentisi petrolde geri çekilmenin sınırlı kalmasına neden oluyor.

Altın tarafında ise, doların küresel çapta değer kazanması ile aşağı yönlü baskılanmaya devam ediyor.

Çin büyüme rakamları yıllık bazda beklentilerle paralel % 6,7 artış gösterdi.

Yen günde makroekonomik verilerin yanında FED üyelerinin açıklamaları ve 12 FED bölgesinin ekonomi ile ilgili görüşlerini içeren Bej Kitap piyasalarca yakından izlenecektir.

USDTRY Analizi

Dün ABD’de açıklanan enflasyon rakamları sonrası dolar kurunda hareketlilik arttı. Çekirdek enflasyon beklentilerin altında kalırken manşet enflasyon beklentileri karşıladı. ABD verilerinin yanında Musul operasyonuna dair gelişmeler de kurdaki hareketliliği artıran etken oldu. Bugün iç tarafta takip edilecek veri bulunmazken ABD tarafında inşaat izinleri, konut başlangıçları ve FED üyelerinin açıklamaları yakından izlenecektir. Teknik görüntüde USDTRY paritesi dün yeniden rekor tazelese de kalıcı olmadı. 3.1150 bölgesinin güçlü direnç olduğunu ifade edebiliriz. Ancak, 3.0790 destek seviyesinin üzerinde kalınması yükselişleri desteklemeye devam edebilir. Gün içi direnç olarak 3.1050 – 3.1150 bölgesi destek olarak ise 3.0840 seviyesi ön plana çıkabilir.

EURTRY Analizi

TL varlıklarındaki zayıflık Euro/TL paritesini de yukarı çeken etki oldu. Bugün Türkiye’de ve Avrupa’da takip edilecek bir veri bulunmuyor. Ancak iç taraftaki gelişmeler parite tarafında yakından izlenecektir. Teknik görüntüde EURTRY paritesi yatay hareketine devam ediyor. 3.3780 desteğinin geçemeyen parite bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 3.4080 – 3.4190 direnç bölgesi tekrardan gündeme gelebilir. 3.3780 desteğinin kırılması halinde satış baskısı hız kazanarak 3.3620 gündeme gelebilir.

ALTIN Analizi

Doların değer kazancına bağlı olarak geri çekilen sarı metal yatay bant içindeki hareketini sürdürüyor. Bugün ABD’de açıklanacak inşaat izinleri, konut başlangıçları ve FED üyelerinin açıklamaları sarı metal üzerindeki hareketliliği artırabilir. Altın yatay hareketine devam ediyor. 1265 direnç bölgesini test etse de geçemedi. 1265 seviyesinin kırılması halinde yükseliş isteği 1271 seviyesine doğru sürebilir. Aksi halde 1260 -1254 bölgesi yeniden gündeme gelebilir. Yatay aralığın destek noktası olarak 1249 seviyesi ön plana çıkıyor.

HAM PETROL Analizi

50 dolar seviyesi üzerindeki fiyatlamayı sürdüren ham petrolde dün açıklanan API stokları 3.8 milyon varil azalış gösterdi. Stok verisi sonrası yükselen trendine devam eden ham petrolü için bugün EIA’nın açıklayacağı stoklar ön plana çıkıyor. Teknik görüntüye baktığımızda ham petrolü fiyatlarının 2016 yılı zirvesi olan 51.66 bölgesine yeniden yaklaştığını görüyoruz. Bu seviyenin geçilmesi halinde yükselişler hız kazanarak 52.20 -52.50 bölgesine doğru sürebilir. Güçlü destek olan 49 seviyesinin üzerindeki hareketler yükselişleri destekleyebilir.

BRENT PETROL Analizi

APİ stoklarının azalış göstermesi sonrası Bren petrolü 51.10 destek seviyesinde tutunmayı sürdürüyor. 51.10 destek seviyesinin üzerindeki hareketler brent petrolünün yeniden 52.80 – 53.70 direnç bölgesini test etmesine neden olabilir. 51.10 desteği kırılması halinde satış baskısı hız kazanarak 50.50 -49.80 bölgesine doğru sürebilir.

USDJPY Analizi

Japonya Merkez Bankası’ndan gelen genişlemevi mesajlar ve doların küresel çapta değer kazanmaya devam etmesi paritede yükseliş trendinin korunmasını sağlıyor. Bugün ABD’de açıklanacak inşaat izinleri, konut başlangıçları ve FED üyelerinin açıklamaları paritedeki hareketliliği artırabilir. Teknik görüntüde USDJPY paritesi 104.330 direnç seviyesini geçemedi. Bu seviyeyi geçemeyen USDJPY paritesi bant aralığına devam ediyor. Bant aralığının destek noktası olarak 103.330 seviyesi izlenebilir. Yükselişlerin devamı için önemli olan 104.330 seviyesinin aşılması halinde 104.800 ön plana çıkabilir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.