1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 67. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 67. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 67. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 67. Kuruluş yıldönümü 11 Aralık 2021 tarihinde Titanic Businnes Kartal Otel’de gerçekleştirildi.

A+A-

67. yıldönümü kutlama gecesine Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı 65. Hükümet Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk P&I Sigorta Genel Müdürü ve DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kalkavan Sesel, Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Tören TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşmasıyla başladı. 

TMMOB’a bağlı meslek odaları olarak, bilimsel etkinlikleri daha fazla yaparak Türkiye’nin bilim ve fen tabanlı büyümesine katkı sağlanması gerektiğine vurgu yapan Bostancı, şöyle konuştu: “Hatta bunun da ötesine geçip ülkemizdeki Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin başında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hepimizin ortak düşüncesi olan üniversite ve sanayi arasındaki köprüyü kurabilecek olan tek yapının, meslek odaları olduğunu üstüne basarak ifade etmek istiyorum.”

salih-bostanci-virahaber.jpg

65. Hükümet Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da törende yaptığı konuşmada mühendislerin önemine değindi. 

Ahmet Arslan, gemi mühendisliği mesleğinin gelişmesi ve denizcilik sektörünün büyümesi adına önemli çalışmalar yapıldığını belirterek Türk bayraklı gemilerin kara listeden beyaz listeye geçmesinde meslektaşı olan gemi mühendislerinin pay sahibi olduğunu ifade etti.

Tersanelerin kira, ecri misil gibi sorunlarının çözüme kavuşmasıyla hem tersanecilerin hem de gemi inşa mühendislerinin çalışma hayatına önemli bir katkı sağlandığını dile getiren Ahmet Arslan, bugün gemi inşa sanayinde 60 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığını, buna yan sanayinin de eklenmesiyle rakamın 90 bine ulaştığını söyledi.

Tersanelerde gerçekleşen yeni gemi inşa ve gemi bakım / onarım faaliyetleri ile elde edilen gelirin gün geçtikçe arttığı ve ülke ihracat rakamları içerisindeki payını dikkat çektiğini sözlerine ekleyen Arslan emeği geçen tüm gemi inşa mühendislerini tebrik etti.

fgwhvd1xeacjiqo.jpg

Konuşmaların ardından, geceye destek veren sponsor firma yetkililerine ve meslekte 60., 50., 40. ve 25. yıllarını dolduran üyelere plaket takdim edildi.  Canlı müzik ile devam eden gece, geleneksel piyango çekilişinde kazananlara hediyelerin takdim edilmesiyle sonra erdi.

whatsapp-image-2021-12-12-at-19-39-16-4.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 2695 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.