1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Total Nijerya sularında petrol üretimine başladı
Total Nijerya sularında petrol üretimine başladı

Total Nijerya sularında petrol üretimine başladı

Fransız enerji şirketi Total, Nijerya karasularında bulunan ultra derin Egina petrol sahasından petrol üretimine başladı.

A+A-

Fransız enerji şirketi Total’in Nijerya birimi, Nijerya kıyılarına 150 kilometre mesafedeki yaklaşık 1.600 metre su derinliğinde bulunan Egina sahasında üretime başladığını açıkladı.

Açıklamaya göre, The Floating Production Storage and Offloading (FPSO) platformu ile sahadan günde 200 bin varil petrol üretilecek. Açıklamada, FPSO’daki 18 modülden altısının yerel olarak inşa edilip entegre edildiği ve projenin belirlenenden % 10 daha ucuza tamamlandığı bunun da 1 milyar dolara denk geldiği belirtildi.

Bu arada Total, Nijerya karasularında bulunan Egina petrol sahasından petrol ihracatına Şubat ayında başlamayı planlıyor.

Fransız enerji şirketi Total, Nijerya açıklarında bulunan ultra derin Egina petrol sahasından petrol ihracatını 2019 yılı Şubat ayında başlatacak. Başlangıç oranı günde 100 bin varil olacak.

Egina petrol sahasının günlük üretim kapasitesinin 200 bin varil olduğu kaydediliyor. Bu da Nijerya’nın toplam petrol üretiminin yüzde 10’unu oluşturuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5667 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.