1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tüpraş ve Sedef Tersanesi teşvik belgesi aldı
Tüpraş ve Sedef Tersanesi teşvik belgesi aldı

Tüpraş ve Sedef Tersanesi teşvik belgesi aldı

Sedef Gemi İnşaatı AŞ de çok maksatlı amfibi hücum gemisi yapımı amaçlı 4.55 milyar TL tutarında yatırım teşvik belgesi aldı.

A+A-

Tüpraş, İzmir'de kimya tesisi modernizasyonu için 1.14 milyar TL, Türk Hava Yolları kargo depolama amaçlı tevsi/nakil için 2.52 milyar TL, Sedef Gemi İnşaatı AŞ de çok maksatlı amfibi hücum gemisi yapımı amaçlı 4.55 milyar TL tutarında yatırım teşvik belgesi aldı.

 Eylül ayına ait yatırım teşvik belgelerinin sektörel dağılımına ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

En yüksek tutarlı belge, Sedef Tersanesi’ne Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi için verilen 4.5 milyar liralık teşvik oldu. Bu geminin yapımında 556 kişinin çalıştığı belirtildi. Sedef, Temmuz 2016’da da bu gemi için 1.9 milyar liralık teşvik almıştı. Türkiye’nin ilk yerli ve milli savaş uçak gemisi “Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu” 232 metre boyunda... Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, gemiyi, “Deniz Kuvvetlerimize lig atlatacak” diye niteliyor.

Gemi inşa sanayii, bu projenin dışındaki yatırımlarıyla da dikkat çekti. Eylülde toplam 8 teşvik belgesinin verildiği sektördeki yatırım tutarı Sedef hariç 1.3 milyar lirayı aştı. Sedef Tersanesi’ne Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi için verilen 4.5 milyar liralık teşvik de eklendiğinde bu rakam 5.9 milyara ulaşıyor.

Eylül ayında yatırım teşvik belgesi alan firmaların toplam ve sabit yatırım tutarları 16.8 milyar lira, ithal edilen makine ve teçhizat tutarı yaklaşık 695 milyon dolar, istihdam sağlanan kişi sayısı ise 20,763 olarak belirlendi.

tablo-001.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 6867 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.