1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Turizm cenneti Bali’deki turistler kaçıyor
Turizm cenneti Bali’deki turistler kaçıyor

Turizm cenneti Bali’deki turistler kaçıyor

Endonezya'nın turistik adası Bali'de bulunan Agung Yanardağı faaliyete geçti. Agung Yanardağı'nın püskürttüğü küller üç bin metre yüksekliğe ulaştı

A+A-

Agung Yanardağı'nın yeniden faaliyete geçmesi üzerine Endonezya'nın Bali Adası'nda en üst seviyede alarm verildi. Bali'deki havalimanı uçuşlara kapatıldı.

Endonezya’nın Bali Adası’nda Agun Yanardağı’ndan püsküren kül ve dumanın 6 bin metre yüksekliğe ulaştığı belirtilerek, büyük bir patlama tehlikesine karşılık bölgede en üst seviyede alarm durumuna geçildiği bildirildi.

Açıklamada, bölgede hava trafiğinin olumsuzluk etkilenmesi üzerine Lombok'taki havalimanın ardından Bali'deki havalimanının da geçici süreyle uçuşlara kapatıldığı kaydedildi.

Öte yandan ertelenen uçuşlar nedeniyle binlerce yolcu mağdur oldu.

Agun Yanardağı, geçen haftanın ardından dün yeniden kül ve duman püskürtmeye başlamıştı. Eylül ayında yanardağın faaliyete geçmesinin ardından alarm durumu belli bir süre en üst seviyeye çıkarılmış ve büyük bir patlama riskine karşılık bölgeden yaklaşık 130 bin kişi tahliye edilmişti.

30 binden fazla kişinin evlerini terk etmesine neden olan patlamalar Bali adasının turizmini de olumsuz etkiliyor. 22 Ekim tarihinden bu yana faaliyette olan Agung Yanardağı, 3 bin metrelik bir yüksekliğe sahip.

Turizm adası Bali

Agung Yanardağı en son 1963-1964 yılları arasında çok sayıda patlamaya sahne olmuştu. Bir yıl süreyle çok sayıda patlamanın meydana geldiği Agung Yanardağı 1.200 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Ateş Çemberi olarak bilinen tektonik plakaların kesiştiği bölgede yer alan Endonezya'da aktif 130 yanardağ bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.