1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Turizmde tarihi düşüş
Turizmde tarihi düşüş

Turizmde tarihi düşüş

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 28 düştü. Bu düşüş 1999'dan beri yaşanan en büyük düşüş oldu. Sozcu.com.tr'ye konuşan turizm sektörü yetkilileri ortada 'güven bunalımı' olduğunu belirtti.

A+A-

Nisan ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 1999'dan bu yana en keskin düşüşü yaşadı. Nisan'da Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 79,8 olarak gerçekleşti. Turizm Bakanlığı'nın bugün açıkladığı yabancı ziyaretçi istatistiklerinden derlenen verilere göre, 2016 yılı Nisan ayında geçici verilere göre Türkiye'ye 31 bin 50 Rus ziyaretçi gelirken, geçen yıla göre oranın yüzde 79,28 azaldığı görüldü. 2015 yılı Nisan ayında Türkiye'yi 215 bin 761, 2014 yılı Nisan ayında ise 149 bin 879 Rus turist ziyaret etmişti.

Ocak-Nisan döneminde ise Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı yüzde 67.69 oranında azalarak 97 bin 177 oldu. Geçen yılın aynı döneminde ziyaretçi sayısı 300 bin 719 olmuştu. Sozcu.com.tr'ye konuşan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu güvenlik sorunlarından dolayı turistlerin Türkiye'ye gelmediğini belirtti. Bülbüloğlu, “1-2 ay sonra çok daha büyük sıkıntılar olabilir. Bu tablonun oluşmasında biz turizmcilerin de hatası var. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.

‘Marka olmayı beceremedik'

Türkiye'nin destinasyonda bir marka olmayı beceremediğini ifade eden Bülbüloğlu, “20 yıllık misafirlerimiz gelmiyor. Turizm ve Dışişleri Bakanlığı bu süreci iyi yönetemedi. Az yara alarak turizm sezonunu atlatabilirdik” diye konuştu. Bülbüloğlu Türkiye gibi bir ülkenin 10-15 sene öncesinden bu günleri tahmin edip ona göre bir turizm stratejisi geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

‘Bu bir güven bunalımı'

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık küresel anlamda yaşanan krizlerin Türkiye'ye önemli bir etkisi olduğunu belirtti. Ayık, ” 2016'da yaşadığımız şartlar belli. Dünyada genel bir istikrarsızlık var. Bu istikrarsızlığın genel bir yansımasını da Türkiye'de görüyoruz. Rusya Ukrayna Arap Baharı derken ülkenin çevresinde bir kaos hakim oldu İnsanların genel anlamdaki seyahatlerinde ciddi eksiklikler yaşandı. Bu bir güven bunalımı. İnsanlar seyahat etmekten imtina ediyorlar” açıklamasını yaptı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.