1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Türk Deniz Kuvvetleri’nde Çifte Bayram
Türk Deniz Kuvvetleri’nde Çifte Bayram

Türk Deniz Kuvvetleri’nde Çifte Bayram

Türk Deniz Kuvvetleri’nin SIGINT platformuna yönelik ihtiyaçlarını karşılamak için MİLGEM Projesi Ada Sınıfı Korvet platformu üzerinden inşa edilen Test ve Eğitim Gemisi “TCG Ufuk A-591” teslim tarihi belli oldu.

A+A-

2 Mayıs 2017de yapılan ve resmi olarak A-591 borda numarası ve TCG Ufuk adı verilen test gemisinin 31 Temmuz 2020’de Kurban Bayramı’nın ilk günü teslim edilmesi planlanıyor.

STM tarafından tasarlanan geminin üretimi için 2017 yılında İstanbul Tersanesi ile sözleşme imzalandı. 15 Mayıs 2017 tarihinde, STM ile İŞBİR arasında Test ve Eğitim Gemisi'nde (TVEG) kullanılacak olan 4× 750 kVA gücündeki jeneratörlerin sözleşmesi imzalandı. Geminin görev sistemleri Aselsan tarafından tedarik ediliyor.

İstanbul Denizcilik Tersanesi tarafından 30 blok halinde imal edilen geminin üst bina ve direkleri dahil kızak üzerinde birleştirilmesi 24 Temmuz 2018’de tamamlandı. Defenceturk'un haberine göre, gemi için yaklaşık 920 ton sac, 12,5 ton aliminyum, 6 bin 340 metre boru işlendi ve bir araya getirildi.

A-591 TCG Ufuk Korveti, milli istihbarat sisteminin kapasitesinin artmasında önemli bir çarpan olacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 7166 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.