1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk ekonomisi Kanada'yı geçecek
Türk ekonomisi Kanada'yı geçecek

Türk ekonomisi Kanada'yı geçecek

Finansal danışmanlık servisi PwC, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde G7 ülkelerini geride bırakacağını yazdı.

A+A-

Dünyanın ikinci en büyük finansal danışmanlık servisi İngiltere merkezli PwC (PricewaterhouseCoopers), Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en gelişmiş ülkeleri olan G7 ülkelerini geride bırakacağını yazdı. Türkiye'yi Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan, Endonezya ve Meksika'nın içinde bulunduğu ‘yükselen ekonomiler' grubu (E7) içinde gösteren PwC'nin raporuna göre, E7 ülkeleri 2020 yılından önce G7 ülkelerini geçecek.

"YENİ DÜNYA DÜZENİ OLUŞACAK"
"2050 yılında Dünya" adlı raporda PwC, E7 ile G7 ülkelerinin ekonomik verilerini karşılaştırarak, bu ülkelerin içinde bulundukları ekonomik durumu ve gelecekteki öngörüleri dikkate aldı. Gayrisafi yurtiçi hasılası ve satın alma paritesine göre E7 ülkelerinin 10 yıl içinde dünyanın en gelişmiş ülkelerini yakalayacağına dikkat çekildi. Dünyanın ekonomik gelişmişliğinin Avrupa'dan Asya'ya kaydığına dikkat çekilen rapora göre, satın alma paritesine göre Çin ABD'yi 2018 yılında, gayrisafi yurtiçi hasılası oranında ise 2037 yılında geçecek. Raporda küresel ekonomik krizin kalkınmayı Batı'dan, yükselmekte olan ülkelere kaydırdığını, 2050 yılından önce yeryüzünde yeni bir dünya düzeninin oluşacağının altı çizildi.

TEK TEK SOLLAYACAK!
Raporda, "Gelişmekte olan bazı ülkeler kendi potansiyellerini görmekte ve kullanmakta başarısız olurlarsa, o zaman bu tarihler değişebilir" denildi. Rapordaki istatistiklerde dünyanın en gelişmiş ve refah ülkesi olarak bilinen Kanada ile karşılaştırılan Türkiye'nin, gayrisafi yurtiçi hasılası ve satın alma gücü paritesine göre bu ülkeyi 2020 yılında geride bırakacağı öngörülüyor. Bu kriterlere göre, Endonezya İtalya'yı 2030 yılında, Meksika Fransa'yı 2028 yılında, Brezilya İngiltere'yi 2013 yılında, Rusya Almanya'yı 2014 yılında, Hindistan'ın ise Japonya'yı 2011'de geride bırakacak.

BATI'DA SANAYİ DEVRİMİ ÖNCESİNE DÖNÜŞ!
Dünyanın en gelişmiş 7 ülkesi arasında bulunan İngiltere'nin, önümüzdeki yıllarda 10.sıraya düşmesi tahmin ediliyor. Nijerya ve Vietnam'ın önümüzdeki dönemlerde E7 ülkeleri arasına girebileceği öngörülüyor. Raporla ilgili görüşlerini aktaran PwC'nin baş ekonomistlerinden John Hawksworth, "Gelişmekte olan ülkeler, 18. yüzyılda gerçekleşen ve ekonomik gelişmişliği Asya'dan Avrupa'ya taşıyan Sanayi Devrimi öncesine dönüyor. Bu değişim, iş dünyası için hem yeni fırsatlar hem de yeni zorluklar doğuracak" dedi.

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.