1. HABERLER

  2. 'Türk Savunma Sanayii rekabetçi bir konuma erişti'
'Türk Savunma Sanayii rekabetçi bir konuma erişti'

'Türk Savunma Sanayii rekabetçi bir konuma erişti'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayine özel açıklamalarda bulundu.

A+A-

 Son yıllarda, Türk savunma sanayii, dünya genelindeki iş ortakları, müşteriler ve yatırımcılarla işbirliği yapmak için mükemmel bir imkan sunarak, modern, hızla gelişen ve dinamik bir sektöre sahip olmasıyla kendini gösterdi.

Türkiye, başlıca büyük ölçekli yükleniciler, çeşitli alt sistem üreticileri, KOBİ’ler, ileri teknoloji ile ilgilenen AR&GE şirketleri, niş alanları, araştırma enstitüleri ve üniversitelerden oluşan son derece yetkin bir toplulukla birlikte, modern ve ulusal savunma sektörü için temel yapılar inşa etme konusunda önemli başarılar elde etti.

Günümüzde, Türk savunma sanayisinin ürün yelpazesi, Türkiye’deki yüzden fazla savunma üreticisi ve binden fazla küçük ölçekli girişimcilerle birlikte genişliyor. Türk şirketleri belirli alanlarda, gemi inşanın tasarımı ve üretimi, deniz muharebesi yönetim sistemleri, sağlamlaştırılmış makineli tüfek platformları, havacılık elektroniği, yazılım tanımlı telsiz, kumanda ve kontrol sistemleri, simülatörler ve lojistik ile ilgili doğru teknolojik ve kalite standartlarını sağlayarak oldukça rekabetçi bir konuma erişti.

Bu haber toplam 1551 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.