1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye Kapıları Açtı, Sınırlardan Mülteci Akını Başladı
Türkiye Kapıları Açtı, Sınırlardan Mülteci Akını Başladı

Türkiye Kapıları Açtı, Sınırlardan Mülteci Akını Başladı

Türkiye’nin AB’ye ulaşmak isteyen göçmenleri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalarından sonra Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan göçmenler Yunanistan’a gitmek için akın akın sınırlara gidiyor.

A+A-

İzmir’in Dikili ilçesinde toplanan 160 mülteci, Yunanistan’a giriş yapmak için sahilde bir araya geldi.

Suriye’nin İdlib şehrinde rejim güçlerinin yaptığı hava saldırısında 33 askerimizin şehit düşmesinden sonra, ülke çapında mülteci hareketliliği yaşanmaya başlandı.

İzmir’in Dikili ilçesi sahilinde toplanan 160 mülteci aralarında biriktirdikleri para ile satın aldıkları botların sahile gelmesini bekliyor. Sahilden botlara binecek olan mülteciler Yunanistan’a gitmek için yola çıkacak.

“KENDİ ARAMIZDA PARA TOPLAYIP BOT ALDIK”

Yunanistan’a gitmek için bekleyen grup adına açıklama yapın Suriye uyruklu Halit Sait, kendi aralarında para toplayarak bot aldıklarını ve Yunanistan’a geçiş yapmak için beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan mülteciler Yunanistan’a gitmek için Edirne’ye geliyor. Sayısız göçmen Kapıkule Sınır Kapısı’na yürüyor. Şehrin muhtelif bölgelerinden de mülteciler bir araya gelerek, gruplar oluşturuyor. Mültecilerin, İstanbul’dan taksilerle geldikleri görülüyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4447 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.