1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Türkiye'yi kızdıracak doğalgaz zirvesi
Türkiye'yi kızdıracak doğalgaz zirvesi

Türkiye'yi kızdıracak doğalgaz zirvesi

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs liderleri, Doğu Akdeniz'de enerji işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi.

A+A-

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs liderleri, Doğu Akdeniz'de enerji işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi. İsrail basını, görüşmenin Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine karşı çıkan Türkiye'yi rahatsız edeceğini yazdı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Akdeniz'de ortak doğalgaz hattı planını görüşmek üzere bugün Lefkoşa'da bir araya geldi.

Görüşme, 2016'da üç ülke arasında güvenlik ve enerji alanında kurulan üçlü işbirliği mekanizması kapsamında düzenlenen dördüncü liderler zirvesi oldu. Zirvede, Afrodit olarak bilinen ve Güney Kıbrıs'ın tek taraflı hak iddia ettiği sahadaki doğalgazın Avrupa’ya taşınması konusunun ele alındığı belirtildi.

Hattın İsrail'den Batı Avrupa'ya uzanmasını öngören proje, uzun süredir üç ülkenin gündeminde.

Türkiye, Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine karşı çıkıyor.

İsrail'in Haaretz gazetesi de, Lefkoşa'daki zirvenin Türkiye'yi kızdıracağını, zira görüşmenin Türkiye'nin İsrail ve Yunanistan'la ilişkilerinin gergin olduğu bir dönemde gerçekleştiğini yazdı.

Türkiye daha önce İtalyan sondaj gemisi Eni'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz araştırma faaliyetlerini engellemişti. GüneyKıbrıs'la doğalgaz anlaşması imzalayan ABD'li enerji devi ExoonMobil'in bölgeye araştırma gemisi göndermesi de tansiyonu yükseltmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4951 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.