1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. UND'ye haciz geldi
UND'ye haciz geldi

UND'ye haciz geldi

UND Denizcilik’e, Fransa’da yaşadığı sorunlar dolayısıyla 20 gün önce seferlerine son verdiği Tekirdağ-Toulon Hattı nedeniyle haciz geldi.

A+A-

UND Denizcilik’e, Fransa’da yaşadığı sorunlar dolayısıyla 20 gün önce seferlerine son verdiği Tekirdağ-Toulon Hattı nedeniyle haciz geldi.

Konu ile ilgili olarak UND tarafından yapılan basın açıklamasında hacze neden olan borcun ileriye dönük olduğu, vadesi geldiğinde ödeneceği bildirildi.

Açıklamada alacaklı kuruluşun, ödeme yapmaya dahi fırsat vermeyecek şekilde saat 18.00’den sonra kasıtlı bir biçimde UND merkezinde haciz işlemi başlattığı ifade edildi.

Türkiye’nin ihracatı ve Türk nakliyecisinin rekabet avantajı sağlaması açısından Nisan ayında faaliyete başlayan UND Denizcilik AŞ, Türk nakliyecisinin ihtiyaçları doğrultusunda Tekirdağ’dan Fransa’nın Toulon kenti arasında bir Ro-Ro hattı açmıştı. Türkiye’nin ihracatı açısından da büyük bir adım olan bu hat yaklaşık 8 aydır çalışıyordu.

Bu Ro-Ro hattı, yaklaşık 20 gün önce Fransa tarafının çıkardığı sorun nedeniyle çalışamaz hale geldi. Toulon’a giden Türk römorklarının sadece Fransız çekicileri tarafından taşınabileceği bahanesiyle, Türk araçlarının Fransa’ya girmeleri engellendi. Bunun üzerine UND Deniz Taşımacılığı kamu ile yaptığı görüşmeler neticesinde Fransa seferlerini 20 gün önce durdurmuştu.

Sorunun çözülmesine yönelik Fransız yetkililerle görüşmelerin sürdürüldüğünü belirten UND; ancak mücbir sebep sayılabilecek böylesi bir durumda denizcilik şirketinin tedarikçilerinden olan kuruluşun, Fransa ile yapılan müzakerelerin sonucunu beklemeden, 14 Aralık 2010 Salı günü itibari ile henüz vadesi gelmemiş ileriye dönük alacaklarını tahsil etmeye çalıştığını ve alacaklı kuruluşun, ödeme yapmaya dahi fırsat vermeyecek şekilde saat:18.00’dan sonra kasıtlı bir biçimde UND merkezinde haciz işlemi başlattığını bildirdi.

UND tarafından yapılan basın açıklamasında şunlar belirtildi:
"UND Denizcilik A.Ş. sektörün ihtiyaçları doğrultusunda alternatif hat yaratarak, nakliyecilerimize rekabet avantajı sağlamış bir kuruluştur. Bu özelliği ile taşımacılık ve dış ticaret sektörlerinin desteğini alan UND Denizcilik A.Ş. bundan sonra da yaşanan süreçleri takip edecektir.

İtilaf konusu olan borçla ilgili UND Yönetim Kurulu toplanarak, avukatlarımız tarafından hukuksal süreç derhal başlatılmıştır. Söz konusu borç, anlaşmada olduğu şekilde, yine anlaşma hükümlerine uyularak vadesi geldiğinde ödenecektir.

UND yapılan anlaşmalar çerçevesinde her türlü yükümlülüğünü yerine getirmektedir, bundan sonra da getirecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

Akşam

Bu haber toplam 911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.