1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. USS Elrod tatbikat için Tunus'a demir attı
USS Elrod tatbikat için Tunus'a demir attı

USS Elrod tatbikat için Tunus'a demir attı

Amerikan donanmasının Akdeniz kıyılarındaki Afrika ülkeleri ile gerçekleştirmeyi planladığı deniz emniyetini güçlendirme eğitimleri Tunus'ta sürüyor.

A+A-

Bir ABD donanma gemisi, iki ülke arasındaki askeri işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan çabalar kapsamında Tunus'un La Goulette Limanı'na geldi.

Bir güdümlü füze firkateyni olan USS Elrod gemisi personeli, Akdeniz'de deniz emniyeti ve güvenliği adına Tunus Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitim faaliyetleri yürütecek.

ABD donanmasının resmi internet sitesine göre, Amerikan denizcileri "Farklı Afrika ülkeleri ile birlikte" "hasar kontrol, tıbbi tatbikatlar ve gemi ziyaretler" de dahil olmak üzere bir dizi donanma operasyonu yürütecek. USS Elrod gemisinin ilk durağı Fas olmuştu. Gemide yaklaşık 230 asker ve sivil denizciler bulunuyor.

Tunus Savunma Bakanı Gazi Jeribi, tatbikatların "Amerikan Donanmasının daveti" ile yapıldığını, "ülkenin yararına olacak şekilde işbirliğini güçlendirmeyi" amaçladıklarını söyledi.

İki donanmanın denizde kaçakçılığı önlemek, silah ve uyuşturucu sevkiyatına karşı tatbikata bugün başlayacakları bildirildi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1688 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.