1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Siemens'in elektrikli gemisi hizmete giriyor
Siemens'in elektrikli gemisi hizmete giriyor

Siemens'in elektrikli gemisi hizmete giriyor

Norveç Trondheim’da bulunan Siemens Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen, enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayan dünyanın ilk elektrikli gemisi 2015 yılında faaliyete geçecek.

A+A-

orveç’in Trondheim şehrindeki Siemens Araştırma Merkezi, parlak fikir ve inovasyonlarla birçok yeniliğe imza atıyor.

Trondheim’a sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan merkezdeki Siemens Ar - Ge ekibi 2012 yılında dünyanın ilk elektrikli gemisini geliştirmişti. Norveç’in yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacağı için karbondioksit salımı yapmayacak 80 metre uzunluğundaki gemi, çalışmaya 2015 yılında Sognefjord kıyısından başlayacak. Aracın aküleri sefer aralarında, rıhtımlarda doldurulacağından yolcular ve araçlar karaya çıkarken gemi teknisyeninin aküleri doldurmak için sadece 10 dakika zamanı olacak.

Trondheim’daki Siemens Ar - Ge ekibi ayrıca 2011 yılından beri eşsiz bir laboratuarda “okyanus yüzeyinden elektrik üretimi” üzerinde çalışarak, enerji bağlantı bileşenlerinin yoğun su basınçlarına verdiği tepkileri araştırıyor. Buradaki amaç, gerektiğinde birkaç aydan uzun bir süre büyük bir basınç altında bulanan, özel yağ dolgulu deniz araçlarının içine sızdırmazlık özelliği taşıyan teknik parçalar ekleyerek 3.000 metre derinlikte bulunan petrol ve doğalgaz üretim sahalarına enerji sağlayacak bir açık deniz enerji şebekesi geliştirmek. Test aşaması tamamlandıktan sonra bu bileşenleri ayırıp küçük çaplı hasar veya deformasyonları kontrol ediyor ancak mevcut teknoloji, tamamen hatasız hale gelene kadar açık deniz uyumlu olarak kabul edilmeyecek.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.