1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. WWF’den sevgililer günü hediyesi
WWF’den sevgililer günü hediyesi

WWF’den sevgililer günü hediyesi

Doğal hayatı Koruma Vakfı, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle özel bir hediye hazırladı. Küresel ısınma nedeniyle doğal kaynakları hızla tükenen dünyayı sevgilisi üzerinde olduğu için koruduğu mesajını vermek isteyenler için 10 TL karşılığında sertifikala

A+A-

Sen üzerinde olduğun için dünyayı koruyorum”

Doğal hayatı Koruma Vakfı, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle özel bir hediye hazırladı. Küresel ısınma nedeniyle doğal kaynakları hızla tükenen dünyayı sevgilisi üzerinde olduğu için koruduğu mesajını vermek isteyenler için 10 TL karşılığında sertifikalar satışa çıkarıldı.

14 Şubat’ta çiftlerin birbirine hediye etmesi geleneğinden yola çıkan Doğal Hayatı Koruma Vakfı, sevgilisine duyduğu aşkın küresel ısınmayı bile durduracak güçte olduğunu kanıtlamak isteyenler için bir sertifika satışa çıkardı. Türkiye’de sayıları hızla azalan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan saz kedisi ile kıyılardaki yapılaşma nedeniyle yumurtlama alanı bulmakta güçlük çeken deniz kaplumbağalarını evlat edinenlere, bunu sevgilisi için yaptığını belgeleyen sertifika veriliyor. WWF, saz kedisi yada deniz kaplumbağasını 10 TL karşılığında evlat edinenlere, “Sana olan sevgimle küresel ısınmayı bile durdurabilirim. İşe bir yavru deniz kaplumbağasını-saz kedisini kurtararak başladım. Onu senin için evlat edindim. Yaşayan bir dünyaya ihtiyaç var, hele sen üzerindeysen” yazılı sertifika tasarladı.

İnsanın tüketim alışkanlığının bu hızla giderse 2030’da iki gezegene ihtiyaç duyulacağını belirten WWF Türkiye yetkilisi Berna Baykal, sadece saz kedisi ve deniz kaplumbağasının değil pek çok türün topraklarımızda tehlike altında olduğunu vurguladı. Baykal, “İnsanoğlunun tüketme hızı, doğanın kendini yenileme hızının 2 kat üzerinde. Sevgililer gününde de yine hızlı tüketime yönelik hediyeler verilecek, bu da kaynakların daha da azalması anlamına geliyor. Bir insanın sevgisini ifade etmenin daha doğal yolunu kaynakları koruyarak yapabileceğini herkese anlatmak istedik. Paylaştıkça çoğalan aşkı, nesli tükenmek üzere olan bir türle paylaşan sevgililere teşekkür ederiz” dedi.

WWF Türkiye, 10 TL’ye bir canlı türünü sevgilisi adına evlat edinme ve elektronik sertifika, 30 TL’ye evlat edinmenin yanı sıra yazılı sertifika ve 75 TL’ye evlat edinilen canlı türünün koruyucusu olma özelliği imkanı veriyor. Hediyelerden elde edilecek tüm gelir Adana Akyatan’daki saz kedisi ve deniz kaplumbağası kurtarma çalışmalarına aktarılıyor.



Gökhan Karakaş/Milliyet Gazetesi


Bu haber toplam 7540 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.