1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DEFAV Genel Kurulu yapıldı
DEFAV Genel Kurulu yapıldı

DEFAV Genel Kurulu yapıldı

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde 12 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

A+A-

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kadıköy Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde 12 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli de katılım gösterdi.

Toplantıda 16. Dönem Genel Sekreteri Kapt. Murat Özaydın’ın açılışı yapmasının ardından 16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’a Allahtan rahmet dileyerek başlayıp bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Daha sonra Genel Kurul Divan seçimi yapıldı. Buna göre Kapt. Atilla Kocataş Divan Başkanı, Kapt. Saim Sivri Divan Kurulu Başkan Yardımcısı, Müh. Adnan Erdal ve İTÜ Denizcilik Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Dilruba Duygu Söylemez ise Üye olarak belirlendi.

Divan Başkanı Kapt. Atilla Kocataş’ın ebediyete intikal eden DEFAV üyelerini andığı kısa konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel kurul gündeminin kabulünün ardından, Divan Kuruluna imza yetkisi verildi.

Toplantıya davet edilen kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine söz verildi. Sırasıyla, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Selçuk Şenkal, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Cengiz Karabüber, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Ali Cömert, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın, Deniz Trafik Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Olcay Özgürce iyi dilek mesajları içeren konuşmalarını gerçekleştirerek, yeni seçilecek olan Yönetim Kuruluna başarılar dilediler. Tüm konuşmacılar 16. Dönem Yönetim Kurulunu yaptıkları hizmetlerden dolayı övdüler ve teşekkür ettiler.

T.C Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu kürsüye davet edildi. Naiboğlu konuşmasında DEFAV’ın çalışmalarını takdir eden Naiboğlu, bir önceki yönetim kurulunu kutlayarak, yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar diledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler kürsüye davet edildi. Güler, sözlerine İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine ve akademisyenlerine burs desteği sağlaması dolayısıyla DEFAV’a teşekkürlerini sunarak, iş birlikteliklerinin devamlılığını temenni etti.

Daha sonra Kapt. Feyzullah Yavuz Ulugün, Müh. Kapt. Refik Akdoğan, Müh, Erkan Dereli ve Kaptan Altay Altuğ kürsüye gelerek yapılan çalışmalar için teşekkür edip görüş ve önerilerini açıkladılar.

Konuşmaların ardından, Çalışma Raporu 16. Genel Sekreteri Kapt. Murat Özaydın tarafından sunuldu. Daha sonra Mali Rapor, Kapt. Can Kıraç tarafından sunuldu. Denet Raporunun Müh. Kemal Yaşar Dönmez tarafından sunulmasının ardından raporların müzakeresine geçildi. Raporların kabul edilmesinin ardından 16. Dönem Yönetim ve Denetim kurulları aklandı.

16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur yönetim kurulu adına çalışmalarının ibrası dolayısıyla Genel Kurul üyelerine teşekkür etti. Tüzük değişikliği ile ilgili maddeler görüşüldü, konuyla ilgili Karaman Hukuk Bürosundan Av. Serpil Yılmaz Genel Kurul’a bilgi verdi. Ardından Kapt. Can Kıraç yeniden kürsüye gelerek Muhammen Bütçeyi sundu. Muhammen Bütçenin kabul edilmesinin ardından yeni Yönetim ve Denetim kurulları seçildi.


Yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine:
1- Yılmaz ONUR
2- Can KIRAÇ
3- Naşit YAMANYAR
4- İlyas MURTAZAOĞLU
5- Mustafa Bülend TEMUR
6- Murat ÖZAYDIN
7- Kadir TÜRKER

Yedek Üyeliklerine:
1- Levent AKSON
2- Feridun YÜKSEL
3- Hayati OKUMUŞ
4- Ali CÖMERT
5- Tarkan KARAKAYA

Denetim Kurulu Üyeliklerine:
1- Saim SİVRİ
2- Adnan ERDAL ve
3- Kemal Yaşar DÖNMEZ
oy birliği ile seçildi.

(Görev dağılımı, yapılacak olan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında belli olacak)

Son olarak yeni seçilen Yönetim Kurulu adına Müh. Bülend Temur bir teşekkür konuşması yaptı. Temur; “Tüm dünya, özellikle de, denizcilik sektörümüzün sıkıntılarının inanılmaz boyutlarda olduğu bu günlerde bizlerin yapması gereken şey daha fazla kenetlenerek tüm konuları konuşup anlaşmak ve alınacak ortak kararlar doğrultusunda hareket etmektir. Bu anlayışla kardeş kuruluşlarla işbirliğini en üst seviyeye çıkarmak temel amaçlarımızdandır. Bunu önceki dönemimizde gerçekleştirdik. Bu dönem de sürdüreceğiz. Teveccühünüze layık olan ve yıllar boyunca STK’larımızda görev yapmış kişilerden oluşan bilgi ve becerisi yüksek Yönetim Kurulu Asil ve Yedek üyelerimizin yanında istişare için davet edeceğimiz saygın kişiler ile bir araya gelerek her kararımızı titizlikle alacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

“Bugün burada onlarca kişi ve kuruluşa teşekkür ettik. Muhtemelen bazılarını unutmuş olabiliriz. Bizleri affetsinler. Belki çok vaktinizi aldık ancak yapılan her iyiliğin ve verilen desteğin hatırlanması bizim için bir vefa borcudur. Tüm destekçilerimizin ve özellikle üye ve mezunlarımızın desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini ümit ediyoruz. Bu günlerde buna daha da fazla ihtiyacımız var.” diyen Temur sözlerini tamamladı.

Deniz Yıldızı Rest Cafe işletmecisi Eker Turizm sponsorluğunda verilen bir kokteyl ile toplantı sona erdi.

Virahaber

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.