1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yedi yıldan sonra ilk ticaret açığı
Yedi yıldan sonra ilk ticaret açığı

Yedi yıldan sonra ilk ticaret açığı

Wall Street Journal’ın raporunda, Çin ilk çeyrekte yedi yıldan beri ilk defa ticaret açığı olduğunu açıkladı.

A+A-

Wall Street Journal’ın raporunda, Çin'de yedi yıldan beri ilk defa ticaret açığı olduğu açıklandı.

Ticaret açığının gittikçe yükselen emtia fiyatları ve Çin limanlarındaki ihracat oranın düşüklüğü sebebiyle ortaya çıktığı belirtildi.

Rapora göre, Çin 139 milyon Amerikan dolarlık küçük bir ticaret fazlası ile ticaret gelirlerinde bir yıl geriye gidildiği belirtildi. Ocak ile Mart ayları içindeki net ithalat ve ihracat arasındaki fark 1.02 milyar Amerikan dolarını bulduğu belirtildi. Bunun en büyük sebebi olarak da Şubat ayında oluşan 7.3 milyar Amerikan doları değerindeki açık gösterildi.

Raporun devamında, Çin’in bu seneki ticaret fazlasının geçtiğimiz yıla oranla daha az olması beklendiğine dikkat çekildi. Yuan değerinin geçen yıla göre daha az artması ve iş gücü giderlerinin daha fazla artmasından dolayı ithal mal maliyeti ve ihraç mal maliyetinin 2011’de daha fazla olacağı ifade edildi.

UBS Çin Ekonomisti Wang Tao’nun yaptığı tahmine göre, Çin’in 2010 yılında sahip olduğu 150 milyarlık ticaret fazlası neredeyse yarıya düşmüş durumda olduğu kaydedildi.

Xinhua yazısında, Çin istatistik bürosunun 2011 yılı ilk çeyreği için Gayri Safi Milli Hasıla ile Enflasyonu Cuma günü açıklayacağını ifade etti.

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.