1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yemende gemilerin 2 limanı terk etmesi istendi
Yemende gemilerin 2 limanı terk etmesi istendi

Yemende gemilerin 2 limanı terk etmesi istendi

BM’ye  bağlı Kontrol ve Muayene Mekanizması, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin kontrolündeki El-Hudeyde ve Es-Salif limanlarındaki gemilerin bölgeden ayrılması çağrısında bulundu.

A+A-

Yemen'e giden ticaret gemilerini kontrolden sorumlu mekanizmanın Cibuti ofisindeki ekip tarafından bu gemilerin sorumlularına elektronik postayla gönderilen mesajda, vakit kaybetmeden söz konusu limanları terk etmeleri istendi.

Mesajda, "Yemen'in genelindeki ve Kızıldeniz kıyısındaki limanlarda yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle tüm gemilerin Salif ve Hudeyde limanlarını terk ederek başka limanlara gitmesi gerekmektedir. Bu uyarı, gemilerdeki mürettebat ile malların korunması amacıyla yapılmıştır." ifadelerine yer verildi. Mesajda, mürettebatın karşılaşması muhtemel tehlikelerle ilgili bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'den başkent Riyad'a balistik füze atılmasına karşılık olarak insani yardım ekiplerinin giriş çıkışları haricinde Yemen ile olan tüm kara, hava ve deniz sınırlarının geçici olarak kapatılmasına karar verildiğini duyurmuştu.

BM Kontrol ve Muayene Mekanizması, Yemen hükümetinin talebi üzerine Mayıs 2016'da Cibuti merkezli kurulmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 2684 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.