1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunan meclisi Pire Limanı'nın Çinli Cosco'ya satışını onayladı
Yunan meclisi Pire Limanı'nın Çinli Cosco'ya satışını onayladı

Yunan meclisi Pire Limanı'nın Çinli Cosco'ya satışını onayladı

Yunanistan meclisi ülkenin en büyük limanı Pire'nin çoğunluk hissesinin Çinli Cosco Group Limited firmasına satılarak özelleştirilmesini içeren anlaşmayı onayladı.

A+A-

Özellikle liman işçilerinin büyük tepkisini çeken, haftalar süren grev ve gösterilere neden olan anlaşma, 300 koltuklu Yunan meclisinden 223 oyla onay aldı.     

Oylamada, hükümet ortakları SYRIZA ve Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisinin yanı sıra muhalefetten Yeni Demokrasi, PASOK, Nehir ve Merkez Birliği de anlaşma lehine oy kullandı. Komünist Partisi ve Altın Şafak ise anlaşmaya onay vermedi.     

Anlaşmaya göre Cosco şirketi, ülkenin turizm ve taşımacılık açısından merkezi olan limanın yüzde 67'lik hissesi için 368,5 milyon avro ödeme yapacak.     

Anlaşma iptal noktasına geldi

Dün mecliste görüşülmeye başlanan anlaşma için ise Cosco şirketi, görüşülen maddelerle nisan ayında üzerinde uzlaşılan maddeler arasında farklılık olduğunu iddiaederek, yetkili makamlara itiraz ettiklerini bildirmişti.     

Yunanistan Denizcilik Bakanı Theodoris Dritsas, bu durumu kabul ederek, hükümetin bazı değişiklikler yapma hakkının olduğunu ifade etmiş ve Cosco'nun itirazlarını değerlendireceklerini  belirtmişti.     

Hükümet yetkilileri, bu durumun siyasi sömürü aracı olarak kullanıldığını savunarak, anlaşmanın ilk başta planlandığı şekilde mecliste oylamaya sunulacağını kaydetmişti.  

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4620 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.