1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Yusuf Öztürk: "Ülkemizdeki birlik ruhu İzmir Limanı’nın önünü açtı"
Yusuf Öztürk: "Ülkemizdeki birlik ruhu İzmir Limanı’nın önünü açtı"

Yusuf Öztürk: "Ülkemizdeki birlik ruhu İzmir Limanı’nın önünü açtı"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Ülkemizdeki birlik ruhu İzmir Limanı’nın da önünü açtı” dedi.

A+A-

İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı’nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Proje Değerlendirme Dairesi Başkanı İbrahim Cürebal’ın bir araya gelerek birlikte çalışma kararı, denizciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Konak Belediyesi, geçen temmuz ayında askıya çıkan imar planlarına liman içindeki otelin yüksekliği, plan noktalarına hangi alanın ne amaçla kullanılacağının yazılması ve SİT alanı olan bölümlerin korunması gerekçeleriyle itiraz etmişti. İtirazın ardından gelen çağrılar doğrultusunda her iki kurum da limanın imar planlarına son şeklini vermek için harekete geçti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’i ayağa kaldıracak en önemli projelerden biri olan İzmir Kruvaziyer Limanı için çok önemli adımlar atan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti. Öztürk, “Başkan Pekdaş, İzmir Kruvaziyer Limanı’nı sahiplendi. Hassas davrandığı gibi olumlu, yapıcı ve çok hızlı adımlar attı. Hem kendilerine hem de bu adıma duyarsız kalmayan ÖİB yetkililerine teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından Türkiye’de birtakım yargılar hızla değişiyor. Yenikapı Mitingi’nden sonra oluşan birlik ve uzlaşma ruhu sayesinde neredeyse her kurum birçok konuya anlayışlı ve yapıcı şekilde yaklaşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak bu gelişmelerden son derece mutluluk duyuyorum” dedi.

"İstanbul'a ayak uyduralım"

Doğuş Grubu öncülüğünde gerçekleştirilecek Galataport projesine geçen hafta 6 Türk bankasının 1 milyar 20 milyon Euro kredi sağladığını hatırlatan Öztürk;  “Proje kapsamında İstanbul’un 3 milyon kruvaziyer yolcuya ev sahipliği yapması planlanıyor. İzmir olarak İstanbul ile rakip değiliz. Aksine bu iki şehir kruvaziyer turizmi için birbirini tamamlıyor. İstanbul’da bu adımlar atılırken, İzmir Alsancak Limanı’nda da imar planına son şekli verilip, yatırımlara başlanması gerekiyor. Bir an önce modern terminal binası, daha fazla geminin yanaşacağı parmak iskeleler ve yolcuların liman sahasına girmeden terminale ulaşacağı körük sistemi yatırımlarına başlamalıyız. Bu sayede kruvaziyer gemilerinin rotasında İstanbul ile beraber İzmir de önemli bir uğrak noktası haline gelecektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.