1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. Başkonsolos Mehmet Fatih Ak: Türkiye, Avrupa için önemli bir pazar
Başkonsolos Mehmet Fatih Ak: Türkiye, Avrupa için önemli bir pazar

Başkonsolos Mehmet Fatih Ak: Türkiye, Avrupa için önemli bir pazar

Türkiye Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, SMM Hamburg 2016 Fuarı’nda Vira Maritime’a konuştu.

A+A-

Vira Maritime / Hamburg

Avrupa’nın en büyük dünyanın ise sayılı denizcilik fuarları arasında bulunan SMM Hamburg’u ziyaret eden Türkiye Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak, Vira Maritime’a önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya Ekonomi Bakanı’nın da katıldığı SMM Hamburg Fuarı’nın açılış törenine katıldığını söyleyen Başkonsolos Ak, “SMM fuarına bu yıl 2200 katılımcı ile rekor bir katılım sağlandı. Biliyorsunuz burası gemi inşa teknolojileri alanında önde gelen fuarlar arasında yer alıyor. Bu yılki fuarın başlığı dijitalleşme olarak açıklandı. Buradan da maliyetlerin düşürülmesi ve verimliliğin arttırılmasını anlıyoruz” dedi.

Hamburg’da ekonomiyi canlı tutan en büyük etkenin denizcilik olduğunu belirten Ak, burada bulunan liman ve gemi inşa sanayinin şehrin ekonomik altyapısını oluşturduğunu söyledi.

konsoloshamburgic.jpg

Türkiye’den 18’i milli katılımı 18’i de kendi imkanlarıyla olmak üzere 36 firmanın SMM fuarında yer aldığını belirten Mehmet Fatih Ak sözlerini şunları söyledi;

Türkiye de ki gemi inşa sanayinin son yıllarda çok büyük atılım yaptığını da çok iyi biliyoruz. Hem kapasite hem hacim olarak büyük bir artış söz konusu. Globalleşme deyince iki sektör önde geliyor. Bunlardan biri havacılık diğeri ise denizcilik. Dolayısıyla denizcilikte böyle bir noktaya gelmemiz gurur verici. Umut ediyoruz ki firmalarımız burada yeni bağlantılar kurar, yeni iş olanakları kurarlar. Gemi inşa sektörü 28 bin civarında insana iş imkânı sağlamasıyla ekonomimiz için çok önemli. Bende burada bulunduğum sürece fuarlara katılanlara destek vermeye, sorunlarıyla ilgilenmeye çalışıyorum.

 “Türkiye’ye genel olarak bir imrenme, bir şaşırma var. Biliyorsunuz dünya çapında bir ekonomik kriz atlatıldı. Bu süreçte Türkiye bir yıl hariç istikrarlı bir şekilde yüzde 5’in üzerinde büyümeye devam etti. Bu oran bazı sektörler daha fazla olmak üzere bütün sektörlere yansıyor. Ulaştırma sektörü de bunlardan biri. Türkiye’ye bakıldığında olumlu bir tablo görülüyor” diyen Başkonsolos Mehmet Fatih Ak, “Siyasi olarak tabi bazı aksaklıklar var. Suriye’de ki iç savaş olsun, DAEŞ, PKK terörü olsun bazı olumsuzluklar görülüyor ama ekonomik olarak bakıldığında Türkiye önemli bir pazar. Gerek Ortadoğu gerekse Orta Asya’ya açılan Avrupa firmaları için bir kapı konumunda. Dolayısıyla ben bakışlarını olumlu görüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7199 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.