1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zehir gemisine baskın
Zehir gemisine baskın

Zehir gemisine baskın

İstanbul Narkotik Polisi tarafından yapılan operasyonda İstanbul’da limanda bağlı olan bir gemide 281 kg kokain ele geçirildi.

A+A-

İstanbul'da 281 kg kokain ele geçirildi
İngiltere'ye giren eroin ticaretinin yüzde 90'ını kontrol ettiği gerekçesiyle 22 yıl hapse mahkum edildikten tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan ve kendi isteğiyle Türkiye'ye gelen Abdullah Baybaşin ve oğlunun da aralarında 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Narkotik Polisinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, bir gemideki konteyner da rekor miktarda, 281 kilogram kokain ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’in talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda yakalanan 281 kilo kokain ile ilgili Abdullah Baybaşin ve oğlunun da aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Video İçin Tıklayın

İstanbul Narkotik Polisi tarafından yapılan operasyonda İstanbul’da limanda bağlı olan bir gemide arama yapıldı. Güney Amerika’dan gelen geminin içindeki bir konteynırda 281 kilo kokain ele geçirildi. Bir yılı aşkın süredir yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin’in kardeşi Abdullah Baybaşin ve oğlunun da aralarında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 15 kişinin İstanbul Narkotik Şube’deki işlemleri devam ediyor.

Video İçin Tıklayın

ABDULLAH BAYBAŞİN 2 AY ÖNCE TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ
İngiltere'de uyuşturucu trafiğinin yüzde 90'nını kontrol ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve serbest bırakılan Abdullah Baybaşin 2 ay önce kendi isteğiyle İstanbul'a gelmişti. Baybaşin İngiltere'de yaklaşık 6 yıl önce yakalanmış geçtiğmiz yıl tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Londra'dan İstanbul'a gelen Baybaşin Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde ailesi ve avukatı tarafından karşılanmıştı. Abdullah Baybaşin hakkında herhangi bir yakalama kararı olmadığı için ailesiyle birlikte havalimanından ayrılmıştı.. Silahlı bir saldırı sonucu tekerlekli sandalyele yaşadığı öğrenilen Abdullah Baybaşin İngiltere Adalet Bakanlığı'na cezaevindeyken kötü muameleye maruz bırakıldığı için tazminat davası açmış ve davayı da kazanmıştı.

Video İçin Tıklayın

HELİKOPTERLİ OPERASYON POLİS KAMERASINDA
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bolivya'dan gelen bir gemide kokain getirildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yaklaşık 1 yıl süren çalışmaların ardından geminin İstanbul'a doğru yola çıktığı belirlendi. 1 buçuk ayda Türk karasularına giren gemi helikopterle izlendi. Avcılar ambarlı Limanına yanaşan gemiye operasyon yapıldı. Konteynerlarda yapılan aramalarda tahta paletlerin arasına gizlenmiş 975 paket halinde 281 kilo 500 ğram kokain ele geçirildi. Uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen ve baron olarak bilinen Abdullah Baybaşin ile birlikte, İbrahim A. Mehmet Ö., Kadri A., Erhan Ö., Ramazan A., Hakan B., Serkan Ç., Erdal A., Ricardo A., Brian M., Abdülbaki H., Nematollah A., Tuncay A. ve Çağdaş B., gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor. Ele geçirilen uyuşturucuların bir kere de yakalanan en yüksek kokain miktarı olduğu öğrenildi

Video İçin Tıklayın

Bu haber toplam 962 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.