1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Zonguldak'a “Pilot Dalga Enerji Santrali” kurulacak
Zonguldak'a “Pilot Dalga Enerji Santrali” kurulacak

Zonguldak'a “Pilot Dalga Enerji Santrali” kurulacak

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bölge potansiyellerinin ön plana çıkarılması çalışmaları kapsamında dalga enerjisinden elektrik üretilmesi üzerine çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.

A+A-

Avustralya menşeli CSG Exploration and Production Services firması ile gerçekleştirilen görüşmelerde Zonguldak’a ücretsiz bir pilot tesis kurması talep edildi ve firma 50 KW kurulu gücündeki bu tesisi ücretsiz olarak kurmayı kabul etti. 

Pilot tesis 25 hanenin enerjisini üretebilecek düzeyde

50 kW kurulu gücündeki pilot tesisten elde edilen elektrik enerjisi ortalama 25 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olacak. Pilot tesiste üretilecek elektrikle Zonguldak Merkez'de yapımı süren Manolya Parkın tüm elektrik ihtiyacı karşılanarak Türkiye'de bu alanda bir ilk gerçekleștirilecek.

Kurulumu sağlanacak olan bu pilot tesisle birlikte Zonguldak’ta ve Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek dalga enerjisinden elektrik üretimine yönelik önemli bir adım atılacak, alternatif enerji kaynaklarının kullanımı teşvik edilecek ve dalga enerjisinin verimliliği ölçülebilecek. Böylelikle, enerji yatırımları için karlı bir yatırım ortamı oluşturulabilecek, yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları desteklenebilecek, alternatif enerji kaynakları hususunda farkındalık yaratılabilecek.

İmza töreninin Nisan ayında gerçekleşmesi planlanıyor

Zonguldak Valiliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve CSG Exploration and Production Services firması arasında imzalanacak mutabakat zaptı ile tarafların ortak sorumluluğunda Pilot Dalga Enerji Santrali kurulumu sağlanacak. Avustralya firması yetkililerinin bölgeye gelişiyle Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan imza töreninin ardından santralin kurulum çalışmalarına başlanacak.

VİRA HABER MERKEZİ | ViraHaber.com

Bu haber toplam 4357 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.