1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. 2016 Dünya Denizcilik Günü teması belli oldu
2016 Dünya Denizcilik Günü teması belli oldu

2016 Dünya Denizcilik Günü teması belli oldu

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu’nun 2016 Dünya Denizcilik Günü için önerdiği “Denizcilik: Dünya İçin Vazgeçilmezdir” teması onaylandı.

A+A-

IMO Konseyi, IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu'nun IMO 2016 Dünya Denizcilik Günü için önerdiği temayı kabul ettiğini açıkladı. IMO Konseyi’nin temayı onaylamasından sonra Sekimizu, denizcilik faaliyetlerinin günlük hayatımızın işleyişinde çok büyük rol oynadığını, fakat pek az insanın bunun farkında olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı.

"Denizcilik faaliyetlerinin küresel dünyayı destekleme ve sürdürmedeki önemli rolü, IMO'nun çalışmalarına da sektörün sınırlarını aşan bir önem ve değer atfetmektedir” diyen Sekimizu, şu ifadeleri kullandı: “Günümüzde, dünya ticaretinin yaklaşık %90'ı uluslararası deniz taşımacılığı sektörü tarafından yapılmaktadır. Modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek düzeyde ithalat ve ihracat, ancak deniz taşımacılığıyla mümkündür. Deniz ticareti, rekabetçi navlun bedelleriyle dünya çapında genişlemeye ve müşteri taleplerini karşılamaya devam etmektedir. Fakat dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğu, deniz taşımacılığının günlük hayatlarındaki vazgeçilmez yerinin ne yazık ki farkında değildir."

IMO Dünya Denizcilik Günü (IMO World Maritime Day), her yıl eylül ayının son haftası IMO'nun Londra'daki merkezinde yapılan kutlamalarla ve yıl boyunca dünya çapında düzenlenen etkinliklerle sürdürülen bir yapıya sahiptir. Ayrıca 2005 yılından beri her yıl farklı bir IMO üyesi devlet, kendi ülkesinde Dünya Denizcilik Günü'ne paralel bir etkinlik düzenlemektedir. 2016'nın paralel etkinliği Türkiye'de yapılacaktır.

(Kaynak: Lloyd's List ve IMO kurumsal web sitesi)

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4234 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.