1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 4 ayakla yürüyen tek balık türü
4 ayakla yürüyen tek balık türü

4 ayakla yürüyen tek balık türü

Deniz tabanında yaşayan bu tuhaf görünümlü balık, aynı zamanda türünün tek örneği. Garip görünümlü yarasa balığı yüzmüyor yürüyor.

A+A-

Deniz tabanında yaşayan bu tuhaf görünümlü balık, aynı zamanda türünün tek örneği. Garip görünümlü yarasa balığı yüzmüyor yürüyor.

Su altı yaşamında zaman zaman görenleri şoka sokan tuhaf canlılara rastlanıyor.Bu ilginç canlılardan birisi de etli iri dudağına kırmızı ruj sürülmüş gibi duran yarasa balığı.

Ağırlıklı Coca Adası Galapagos Adası civarında görülen Yarasa balığının inanılmaz bir yönü var. Bu balık 4 yengecini ayak gibi kullanıyor ve su altında 4 ayakla yürüyebilen tek balık türü.

Kırmızı dudaklı yarasa balığı dünyadaki dört yüzgecinin üzerinde yürüyen tek balıktır Yürümek için tasarlanmış yüzgeçleri, tuhaf görünüşlü burnu ve büyük kırmızı dudakları ile balığın son derece ilginç bir görünümü vardır

Yarasa balıklarının kumun üzerinde bir insanın yürümesi gibi dolaşabilmelerini sağlayan organları göğüs yüzgeçleridir Bu yüzgeçlerini kullanarak yarasa balıkları okyanus zemininde rahatça ayakta durabilir ve yüzgeç uçlarının üzerinde yürürler Fener balıklarında olduğu gibi yarasa balıklarının da burunlarının altında, diğer balıkları kandırmak için olta olarak kullandıkları küçük deri parçaları vardır Yarasa balıkları etçil hayvanlardır Bu oltayı kullanarak diğer balıkları, yengeçleri, kurtçukları ve deniztaraklarını yerler.

Habervitrini 



Bu haber toplam 11983 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.