1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. “İnkılap’da Kaçak İnşaat Yapılıyor”
“İnkılap’da Kaçak İnşaat Yapılıyor”

“İnkılap’da Kaçak İnşaat Yapılıyor”

Yalova Belediyesi eski Başkanı Barbaros Binicioğlu İnkılap Gemisinde yapılan çalışmaları hukuksuz olarak niteleyerek gecekonduya benzetti.

A+A-

Yalova Belediyesi eski Başkanı Barbaros Binicioğlu İnkılap Gemisinde yapılan çalışmaları hukuksuz olarak niteleyerek gecekonduya benzetti. Binicioğlu buradaki durumla ilgili suç duyurusunda bulunarak Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti.

Yalova Belediyesi tarafından getirilerek karaya oturtulan İnkılap Gemisi 2010 içerisinde yapılan bir ihale ile yan taraftaki alanında kır düğünlerinde kullanılması kaydı ile İstanbul’dan bir firmaya kiralanmıştı. Ardından gemiyi kiralayan firma İnkılap’da çalışmalara başladı. Bu çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Yalova Belediyesi eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ise gemide süren çalışmaları kaçak inşaat olarak niteleyerek yetkilileri göreve davet etti. Sadece geminin değil meydanda yapımına devam edilen kent Müzesi’nin de hukuka aykırı olduğunu dile getiren Binicioğlu, “İnkılap Vapuru il için bir marka olması için Yalova getirildi. Bu vapuru da Yürüyen Köşk gibi düşünerek getirdik. Bu vapur üzerinden bir marka oluşturalım Yalova denince akla buda gelsin istedim. Eleştirileşebilir ama neticede kimse açısından zarar teşkil edecek bir proje değildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden orijinalliğini korumak üzere 25 bin dolara almıştık. O günlerde bize bunu sökmek için 400 bin TL parada verdiler. Ama buna müsaade etmedik. Restore etmeye başladık. Amacımız bunu özel bir yere vermekte değildi zaten. Yabeltaş burasını halka açacaktı. Sıradan insanlar, halk buraya gelip çay kahve içecekti. Bir nikah salonu, bir ufak müze, kafeterya ve balık restorantı gibi böyle basit makul ama halkın faydalandığı turistik bir değer yapacaktık bunu. Ancak biz yeniden belediye başkanı seçilmeyince bu projemiz kaldı. Aslında bu projenin bizim bıraktığımız gibi devam etmesini umut ediyordum. Hatta geminin ihale edilmesine de çok sevindim. Ancak burasının çok ucuz bir fiyata kiraya verildiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Ama ne olursa olsun adam gibi, hedeflendiği gibi yapılsın dedim. Ancak gelinen aşamada bunun suistimal edildiğini görüyorum. Şu anda Yalova’nın merkezinde, herkesin gözü önünde, Valinin, Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısının gözü önünde burada kaçak inşaat yapılıyor. Bu sadece imar yasasına değil kıyı koruma yasasına da aykırı bir durum. Kıyı Koruma Kanunu deniz dolgu alanlarına böyle bir yapı yapılamaz der. Yine Kent Müzesi’de yasal değildir. İleride bu da ortaya çıkacak. Ama İnkılap’ta yapılan resmen gece kondu inşaatıdır. Yapılan şey çok çirkin. Bu ayıp Yalova’ya yakışmıyor. Yalova dağ başı değil. Yalova hukuksuzluğun olduğu bir yer değil. Yalova’nın da sahipleri olmalı. Eğer Yalova’nın sahibi olması gerekenler görevlerini yerine getirmiyorsa birilerinin de bir şeyler söylemesi lazım. Bende şu anda onu yapıyorum. Bu kaçak kat mutlaka ve mutlaka yıkılmalı. Vapur eski orijinal haline uygun şekilde restore edilmelidir. İçişleri Bakanlığına ve Valiliğe buradaki hukuksuzluğun üzerine gidilmesi için gerekli başvuruları yapacağım. Ama buradan alenen Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

Yalovamız.com

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.