1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. “A 574 - TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş” Denize İndirildi
“A 574 - TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş” Denize İndirildi

“A 574 - TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş” Denize İndirildi

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yaptırılan "TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş" isimli lojistik destek gemisi denize indirildi.

A+A-

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Selah Makine ve Gemicilik Endüstri Ticaret AŞ arasında imzalanan 2 adet “Lojistik Destek Gemisi Tedariki Sözleşmesi" kapsamında inşasına 25 Mart 2015'te başlanan serinin ilk gemisi TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş suyla buluştu.

Tuzla’daki Selah Tersanesi'nde gerçekleşen törene, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ve İstanbul Valisi Vasip Şahin katılım gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından protokol konuşmalarının yapıldığı törende, gemi hakkında bilgi verilip, tanıtım filmi izlettirildi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, "Yüzbaşı Güngör Durmuş. Seni denize indiriyorum. Vatanıma, milletime hayırlı ve uğurlu olmanı, şanlı Türk bayrağını denizlerde şerefle ve başarıyla dalgalandırmanı diliyorum. Bahtın açık, denizlerin sakin, pruvan neta olsun." dedi. Gemi tören eşliğinde denize indirildi.

tcgyuzbasigungordurmus01-001.jpgtcgyuzbasigungordurmus02-001.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8518 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.