1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD’de yolcu gemilerinde cinsel saldırılar arttı
ABD’de yolcu gemilerinde cinsel saldırılar arttı

ABD’de yolcu gemilerinde cinsel saldırılar arttı

Amerika Birleşik Devletleri'nin sularında ve kıyılarında bir yolcu gemisinde seyahat ederken tecavüze uğrayanların sayısının 220'yi bulduğu açıklandı...

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yolcu gemilerinin cinsel saldırıya uğrayanlar "sessiz kalmaları için" ekonomik bir anlaşma öneriyor.

Bakanlık açıklamasında gemilerdeki cinsel saldırı suçlarının son yılda arttığı, bunda şirketlerin gemide işlenen suçların ifşa edilmemesi yönündeki baskı ve dava açılmaması için para tekliflerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Bu ihlallerin 2010 yılında, Birleşik Devletler Kongresi’nin Yolcu Koruma ve Güvenlik Yasasını onaylaması ile ortaya çıkarılabildiği belirtiliyor.

The Miami New Times gazetesi 2000 yılında, Carnival Cruise'un tecavüz mağdurlarına para vererek olayı kapattığının belirlenmesi üzerine şirket hakkında soruşturma açıldığı belirtiliyor

ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından toplanan 220 tecavüz vakasının yüzde 20'sinin mürettebat ve diğer gemi personeli tarafından işlendiği belirtiliyor.

Birkaç gün önce, Panama bayraklı bir lüks seyahat gemisinde 17 yaşındaki bir İtalyan bir yolcuya tecavüz edildiği ortaya çıkmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 11226 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.