1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD’den Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne iki devriye botu
ABD’den Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne iki devriye botu

ABD’den Ukrayna Deniz Kuvvetleri'ne iki devriye botu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna'ya ücretsiz olarak Island tipi iki devriye botu vereceği açıklandı. Botlar sözleşme imzalandıktan sonra Ukrayna Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek teslim edilecek.

A+A-

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, Deniz Kuvvetlerinin, ABD hükümetinden "Islands" tipi iki devriye botunun alınmasına ilişkin sözleşme üzerinde çalışmaları tamamlamak üzere olduğu ve kurumlar arası koordinasyon sürecinin başlayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İgor Voronçenko, “Tekneleri ücretsiz alıyoruz, fakat onların nakliyesi, mürettebatın eğitimi ve beraberindeki diğer masraflar devletimiz tarafından karşılanacak. Bu, uygun ödeme karşılığında başka bir ülkeden yapılan bu tür yardımın ilk örneğidir, çünkü mevcut mevzuat çerçevesinde uygulanmasında belirli zorluklar vardı, ancak şu anda bir yol belirlendi ve Ukrayna ile Amerika Birleşik Devletleri hükümetleri arasındaki mevcut anlaşma çerçevesinde hayata geçirilecek.” diye konuştu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın teklif edilen şartlarda devriye botlarını almaya hazır olduğu konusunda, ABD tarafının bilgilendirildiği vurgulandı.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra, "Islands" tipi devriye teknelerinde görev alacak personelin eğitimi de dahil olmak üzere, teknelerin nakliye sürecinin başlayacağı bildirildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6922 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.