1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. AB'den Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde denetim
AB'den Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde denetim

AB'den Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri’nde denetim

2013 yılında yayımlanan Avrupa Birliği Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği kapsamında, Avrupa Gemi Geri Dönüşüm listesine  dahil   olmak için müracaat eden firmaların denetimlerine başlandı.

A+A-

İlk denetimler AB Komisyonu tarafından yetkilendirilen DNV GL tarafından yapıldı. Denetimlere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü uzmanı gözlemci olarak katıldı.

Heyet 4-8 Haziran 2018 tarihleri arasında,   AB Komisyonuna müracaatlarını tamamlayan 7 firmamızdan ikisi ve Bölgede merkezi Atık Yönetimi yapan Derneğinde denetim ve incelemelerde bulundu.

6 Haziran 2018 tarihinde, yapılan toplantıda, hurda gemilerde Atık Yönetim uygulamaları konulu sunumun ardından uygulamalar ile ilgili görüşmelere geçildi ve heyet tarafından yöneltilen sorular cevaplandırıldı. Heyet, aynı gün Atık Yönetim faaliyetleri kapsamında atıkların geri dönüşüm ve bertarafının sağlandığı Aliağa’da önemli bir tesis olan SÜREKO /KULA tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Heyet 8 Haziran 2018 tarihinde Gemi Söküm Sanayicileri Derneği’nin geçici depolama alanlarında incelemelerinin ardından bölgeden ayrıldı.

Aliağa’da denetim ve incelemelerde bulunan heyet denetim ve inceleme sonuçlarını bir rapor halinde AB Komisyonuna sunacak.

Önümüzdeki dönemde, AB Komisyonuna müracaatlarını tamamlayan diğer firmaların denetimleri planlanarak yapılacak, yeni müracaatlar AB Komisyonu tarafından değerlendirilmeye alınacak.

atik-001.jpg

atik1-001.jpg

atik2-002.jpg

atik3-002.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 49431 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.