1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. AB'den, Polonya'nın ‘Tersane Teşvik Sistemi’ne inceleme
AB'den, Polonya'nın ‘Tersane Teşvik Sistemi’ne inceleme

AB'den, Polonya'nın ‘Tersane Teşvik Sistemi’ne inceleme

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Polonya hükümeti tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen tersanelere düz oranlı vergilendirme sistemini incelemeye aldı.

A+A-

AB Komisyonu, Polonya'nın tersaneleri desteklemek için başlattığı düz oranlı vergilendirme sistemi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Komisyon, Birliğe üye ülkelerden Polonya'nın tersanecilik sektörünü teşvik için uygulamaya koyduğu düz oranlı vergilendirme sistemini incelemek için çalışma başlattı. Komisyon, Polonya'nın tersaneleri desteklemek için başlattığı düz oranlı vergilendirme sistemi hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Polonya'nın tersaneciliğe yönelik uyguladığı kurumlar veya gelir vergileri yerine yüzde 1'lik düz oranlı vergilendirme sisteminin bazı şirketlere rant oluşturabileceği, bu nedenle teşvikin AB kamu destek kurallarıyla uyumsuz olup olmadığının inceleneceği belirtildi.

Polonya, 2016 yılında tersanecilik sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 20-30 aralığında olan çeşitli vergiler yerine yüzde 1 oranında vergi ödemelerini sağlayan bir yasal düzenlemeyi uygulamaya koymuştu. Bahsi geçen düzenlemeyle, ülkedeki tersanelerin rekabetçiliğinin artırılması amaçlanıyordu. Vergi düzenlemesinin ilan edilmesinin ardından konu AB Komisyonu'na gönderilmişti.

AB üyesi ülkelerde, vergi düzenlemelerinin hiçbir şirkete çıkar sağlamaması ve sektördeki rekabeti bozmaması gerekiyor.

Üye ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 58291 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.