1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Adana kano ve kürek parkuruna kavuştu
Adana kano ve kürek parkuruna kavuştu

Adana kano ve kürek parkuruna kavuştu

Seyhan Baraj Gölü'ne kurulan ve kentin su sporları merkezi olması yönündeki hedefte önemli bir aşamayı oluşturan uluslararası standartlardaki kürek ve kano yarış parkuru tamamlandı.

A+A-

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 1956 yılında yapımı tamamlanan, en geniş yeri 17 kilometre olan ve derinliği 70 metreye kadar ulaşan, 28 kilometre uzunluğundaki Seyhan Barajı Gölü'nün su sporları açısından önemli bir potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla başlatıkları uluslararası standartlarda kano ve kürek parkurunun yapımının tamamlandığını bildiren Hadi, böylece kentin su sporlarında cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Hadi, parkurun özellikleri hakkında bilgi vererek, “Parkur, Albaho sistem 9 karavanlı olup, iki bin metre uzunluğunda uluslararası standartlarda kano ve kürek parkurdur. Ayrıca 5 tane su üstü yüzer hakem kulesi, teknelerin suya inişlerini sağlayacak 2 takım yüzer iskelesi bulunacak. Parkurda kış aylarında özellikle kuzey ülkelerden gelecek olan kürek ve kano takımları aylarca kamp yapabilecek” dedi. Parkuru tamamlayarak uluslararası bir tesisi Adana'ya kazandırdıklarını belirten Hadi, şunları kaydetti: “Şimdi bu parkurumuzu tanıtmamız gerekli. Bu kapsamda Adana'nın sıcaklık, nem, yağış, rüzgar ortalama değerlerini tespit ettik. Ayrıca ketteki otellerin durumunu ve özellikleri belirledik. Uluslararası su sporları organizasyonlarının Adana'da yapılması için ilgili yerlere müracaat edeceğiz. Kano ve kürek müsabakalarında dünya şampiyonalarına talibiz.”

2013 AKDENİZ OYUNLARI

Hadi, ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'dan düzenleme hakkı alınan 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesinin Türkiye adına çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Yapımını tamamladıkları Uluslararası Kano ve Kürek Parkuru'nun her türlü organizasyona rahatlıkla ev sahipliği yapabileceğine dikkati çeken Hadi, şöyle dedi:
“Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesine, kürek ve kano müsabakalarının yapılacağı yer olarak Seyhan Baraj Gölü bildirilmiş. Biz de bunun altyapıda eksiklikleri varsa onları tamamlayacağız. Etrafında düzenlemeler yapıyoruz. Mersin'in bu organizasyonu alması bir gurur, tebrik ediyorum. Hem ülkemiz hem Mersin başarılı bir şekilde bu organizasyonun içerisinden çıkacaktır. Komşu il olarak bize düşen her türlü desteği vermeye hazırız.”

AA
 

Bu haber toplam 1099 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.