1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. 'Ahmet Piriştina' denize indirildi
'Ahmet Piriştina' denize indirildi

'Ahmet Piriştina' denize indirildi

Çeksan Tersanesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa ettiği 3 arabalı vapurdan 2. olan M/F Ahmet Piriştina denize indirildi. Daha önce denize indirilen 'Hasan Tahsin' ise 20 Ağustos'ta teslim edilecek.

A+A-

Çeksan Tersanesi tarafından, İzmir Büyük Şehir Belediyesi adına inşa edilen 3 adet feribottan ikincisi M/F AHMET PİRİŞTİNA isimli arabalı yolcu vapuru denize indirildi.

Çeksan Tersanesi, İzmir Büyük Şehir Belediyesi adına yapılmakta olan vapurlardan ikincisini suya indirdi. 71 metre boyunda, 18 metre enindeki M/F Ahmet Piriştina adlı feribot 70 araç taşıma kapasiteli. Feribot her iki tarafta makine ve pervanesi bulunan iki adet köprü üstü bulunan double and ferry cinsi ve çevreci bir taşıt. İzmir’deki eski vapurlara göre yüzde 30 yakıt tasarruflu ve çok daha hızlı.

Bu arada Mart ayında, Çeksan Tersanesi tarafından inşa edilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yapılan M/F “Hasan Tahsin” adlı yolcu feribotunu suya indirmişti. Çeksan Tersanesi Yönetim Kulu Başkanı Başaran Bayrak M/F “Hasan Tahsin” adlı yolcu feribotunu 20 Ağustos’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceklerini, körfezde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Çeksan Tersanesi tarafından inşa edilen bu gemiler çevre dostu olup enerji tasarrufu için güneş panelleri ile donatıldı. Feribotta engelli yolcular için asansör ve gerekli tüm donanımlar bulunuyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.