1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Aliağa Liman Başkanlığı’ndan gemi satış ihalesi
Aliağa Liman Başkanlığı’ndan gemi satış ihalesi

Aliağa Liman Başkanlığı’ndan gemi satış ihalesi

15 Mart 2019 tarihinde saat 11:00 de gerçekleştirilecek ihale ile satılacak İrfan Akansu isimli kuru yük gemisinin yüksekliği 72 metre ve genişliği 12 metre ve 1977 yılında inşa edilmiş.

A+A-

Basın İlan Kurumu internet sitesinde verien bilgilere göre, Aliağa Liman Başkanlığı, kuru yük gemisi satışı için ihale düzenleyecek.

15 Mart 2019 tarihinde saat 11:00 de gerçekleştirilecek ihale ile satılacak İrfan Akansu isimli kuru yük gemisinin yüksekliği 72 metre ve genişliği 12 metre ve 1977 yılında inşa edilmiş.

Basın İlan Kurumu internet portalı ilan.gov.tr verilen bilgilere göre, Tahmini bedeli 1.226.540,78 TL olan kuru yük gemisinin satış ihalesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51'inci maddesi uyarınca pazarlık usulü ile 15 Mart 2019 tarihinde saat 11:00'de  Aliağa Liman Başkanlığı Toplantı Salonunda ihale komisyonu huzurunda yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI ALİAĞA LİMAN BAŞKANLIĞINDAN İHALE İLANI

1)-Aşağıda teknik özellikleri belirtilen İRFAN AKANSU isimli kuru yük gemisinin satış ihalesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51.maddesi uyarınca “Pazarlık Usulü” ile hizasında belirtilen tarih ve saatte Aliağa Liman Başkanlığı toplantı salonunda ihale komisyonu huzurunda yapılacaktır.

Cinsi –Ticari Adı    Niteliği    Bulunduğu Yer    Tahmini Bedeli (TL)    Geçici teminat

Bedeli (TL)    İhale tarihi ve saati

Kuru yük gemisi

İRFAN AKANSU    Boyu: 72.00 m.,

Eni: 12.25 m.,

Boş ağırlık 997,8 ton

İnşa yılı:1977,

Çelik gövdeli   

İzmir, Aliağa, Gemi Söküm Bölgesi   

1.226.540,78 TL   

36.796,22 TL   

15/03/2019-11:00-11:15

2)- İhaleye katılmak isteyenlerin;

a)- Gerçek kişilerde;

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Yasal yerleşim yeri belgesi (ikametgâh belgesi),

b)-Tüzel kişilerde;

Vergi kimlik numarasın gösterir belge,

İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri bir makamdan, ihalenin yapılacağı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi,

Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirküleri veya vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerin ise tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,

c)- Gerçek ve Tüzel kişiler yukarıdaki belgelere ilave olarak;

İsteklisi tarafından imzalanmış şartname;

Geçici teminat makbuzu veya banka geçici teminat mektubu (süresiz, limit içi), İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri zorunludur. Kamu tüzel kişileri, kamu iktisadi kuruluşları ve bunların müesseseleri, bağlı ortaklıkları ve iştiraklerinin adres göstermeleri ve geçici teminatı yatırmaları gerekmez.

3)- Diğer,

Söz konusu geminin satışına dair her türlü vergi, resim ve harçlar alıcıya aittir.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yapılan hurda kavramına uygun şekilde tesliminin gerçekleşmesi halinde söz konusu teslim, KDV Kanununun 17/4-g maddesi kapsamında KDV’den istisna olacaktır.

Öte yandan, geminin aynen veya onarılmak suretiyle üretim amaçlarına uygun olarak kullanılacak durumda teslimi halinde ise genel hükümler çerçevesinde katma değer vergisi uygulanacaktır.

Posta ile müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İhaleye ilişkin şartname mesai saatleri içinde Aliağa Liman Başkanlığında ücretsiz olarak görülebilir.

Vira Haber

Bu haber toplam 7285 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.