1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Aliağa’da amatör denizcilik eğitimleri başlıyor
Aliağa’da amatör denizcilik eğitimleri başlıyor

Aliağa’da amatör denizcilik eğitimleri başlıyor

Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli,  2023’e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak için amatör denizcilikle ilgili temel eğitim programı başlatıldığını duyurdu.

A+A-

Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yılı olan 2023’e kadar 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek denizcilik eğitimi sonunda Amatör Denizci Belgesi düzenlemek, denizci millet denizci ülke hedefine ulaşmak için amatör denizcilik ile ilgili temel eğitim programı başlatıldığını açıkladı. Köleteli, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Amatör Denizci Eğitim Sistemi (ADES) uzaktan eğitim programını tamamlayan veya idaremiz tarafından düzenlenecek olan eğitimlere katılanlara, yine idaremiz tarafından belirlenen sınav yerlerinde yazılı sınav yapılacaktır.” dedi.

Eğitim ve sınav başvurusu yapan tüm adaylara, Amatör Denizci Eğitim Dokümanı verileceğini, söz konusu dokümanın www.didgm.gov.tr internet sitesinde de bulunduğunu ifade eden Köleteli, “Bahse konu proje uyarınca, bölgemizdeki eğitim ve sınavlar İzmir Liman Başkanlığı’nın belirleyeceği yerlerde tertiplenecek, eğitimin ardından sınav yapılacaktır. Bu çerçevede, Aliağa Liman Başkanlığımızca Amatör Denizci Sınav müracaatlarının alınmasına başlanılmış olup, sınava girecek adaylara verilecek eğitimin yeri ve tarihi kayıt yaptıran adaylara bilahare bildirilecektir. Sınava girecek adaylar dilerse İzmir Liman Başkanlığınca verilen eğitim yerine ADES programını da kullanarak eğitim alabilecek ve bu programı bitirdiklerini beyan ederek de yazılı sınava katılabileceklerdir.” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.